Bayrama Hastane Bahçesinde Kurdukları Çadırda Girdiler

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların yakınları, Kurban Bayramı'na hastane bahçesine kurdukları çadırlarda girdi.

Kurban Bayramı'nda kimi evinde sevdikleriyle geçirirken kimi çalışmak zorunda kalıyor bazıları da hastanede yakını olduğu için bayramı hastane bahçesinde geçiriyor. Bölgenin sağlık merkezi konumunda olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin bahçesi de Kurban Bayramı'nda hasta yakınlarıyla dolup taşıyor. Adana'ya çevre illerden sevk edilen hastaların yakınları bahçede çadır kurup yaşamak zorunda kalıyor.
Kimi kızını, kimi oğlunu, kimi annesini, kimi babasını, kimi ise bir akrabasını tedavi ettirmek için hastaneye getirdiğinden bu yıl Kurban Bayramı'na hastane bahçesinde girdiler. Hasta yakınları kalacak yeri olmadığı için bahçede konaklamak zorunda kaldı. Hasta yakınları bayram olmasına rağmen hastalarının ilaç, kan ve diğer ihtiyaçlarını gidermek için bir an olsun hastane bahçesinden ayrılmıyor. Gecede nöbetleşerek uyuyan hasta yakınları hastane tarafından yapılan anonsları can kulağıyla dinliyor.
Refakatçiler, bayramda da eş dost ziyareti yerine hastane bahçesinde bekleyen hasta yakınlarıyla bayramlaşabildi.
Bayramı hastane bahçesinde kurduğu çadırda geçirmek zorunda kalan 51 yaşındaki Yusuf Üzgün, 1 aydır oğlu 15 yaşındaki Murat Üzgün'ün akciğeri su topladığı için Balcalı Hastanesi'nde yattığını belirterek, "Oğlumu önce Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm ama bana 'daha büyük hastaneye götürün' dediler. Oğlum ben cezaevindeyken rahatsızlanmış. Akciğeri su toplamış nefes alamıyor. Ben de cezaevinde çıktıktan sonra oğlumun tedavisi için uğraşıyorum. 1 aydır hastaneden bir an olsun
ayrılmıyorum. Buraya çadır kurdum. Kulağım oğlumdan gelecek anonsta. Bazen öyle anons geliyor ki ölüyoruz" dedi
Eşi Emine Üzgün'ün de kan kanserinden aynı hastanede öldüğünü ifade eden Üzgün, "Oğlumun da annesi gibi ölmemesi için çırpınıyorum. Çocuklarımla birlikte burada yaşıyoruz artık. Kurban Bayramı'na burada girdim. Bizim bayramımız oğlum iyileştiği zaman olacak. Bu bayram bize kara bayram oldu" diye konuştu.
Çok sayıda hasta yakını da hastane bahçesine çadır kurarak yakınlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. Onlar da Üzgün ailesi gibi hastane bahçesinde bayrama girdi. Bir anne de beyninde su toplanan 1 yaşındaki çocuğu için 8 aydır hastane bahçesinde çadırda yaşadığını belirterek, bayrama gözü yaşlı girdiğini kaydetti.