Bayram, bıçakçıların yüzünü güldürdü

Yurt dışından getirtilen ucuz bıçaklar sebebiyle zor günler yaşayan dünyaca meşhur Bursa bıçakçılarının yüzünü Kurban Bayramı güldürdü.

Bursa Bıçak

Yurt dışından getirtilen ucuz bıçaklar sebebiyle zor günler yaşayan dünyaca meşhur Bursa bıçakçılarının yüzünü Kurban Bayramı güldürdü.

Bursa Bıçakçı Çakıcı Testereci ve Benzerleri Odası Başkanı Mülazım Gülşen, Çin mallarının ülkeyi istilasının sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Şükürler olsun, eski bayramlar gibi olmasa da bıçakçı esnafının yüzü güldü." dedi.

"İÇİMİZDEKİ ÇİNLİLER SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Tarihi 700 yıl öncesine dayanan Bursa bıçakları, Kurban Bayramı'nda yoğun mesai yaptı. İrili ufaklı 200'ün üzerinde bıçak imalatçısının bulunduğu şehirde, kalitesiz ucuz bıçakların sektörü olumsuz etkilediğini belirten Bursa Bıçakçı Çakıcı Testereci ve Benzerleri Odası Başkanı Mülazım Gülşen, yurt dışından dolaylı getirilen Çin malı bıçaklarının hem esnafı hem de vatandaşı mağdur ettiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda bıçakçı esnafının yoğun mesai yaptığını kaydeden Oda Başkanı Gülşen, "Sektörümüzü sadece Çin malı bıçaklar değil. Kendi içimizdeki Çinliler de olumsuz etkiliyor. Ucuz, kalitesiz mallar piyasayı etkiliyor. Eski bayramlar gibi olmasa da bu bayramda bıçakçı esnafının yüzü güldü, şükürler olsun. Ancak yaşadığımız sorunlara çözüm bulunması gerekir. Vatandaşlarımızın da kalitesiz bıçakları almaması gerekiyor, çünkü ucuz diye alınan bıçakların ömrü de kısa oluyor." diye konuştu.

ODA BAYRAM SONRASI KAPANIYOR

Dünyaya nam salmış Bursa bıçakçılarının artık bir odası bile bulunmadığını belirten Gülşen, bayram sonrası Yargıtay kararının Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı tarafından kendilerine tebliğ edilmesiyle odanın kapanacağını söyledi. Gülşen, yeni oda için 500 üye olması gerektiğinin altını çizdi.