Bahçeli Bayram Namazını Gazi Merkez Camisi'nde Kıldı Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisi'nde kıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazını Gazi Merkez Camisi'nde kıldı.
Cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, daha sonra eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti.
Burada partili gençlerle bayramlaşan Bahçeli, duanın ardından Türkeş'in mezarına kırmızı ve beyaz karanfiller koydu ve çiçekleri suladı.
Türkeş'in mezarını koruyanların kullandığı kulübede bir süre dinlenen Bahçeli, daha sonra buradan ayrıldı.

-BAYKAL BAYRAM NAMAZINI ÜMİTKÖY'DE KILDI-

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramın, hem Türk milletine hem Müslüman dünyasına hem de bütün insanlığa iyi duygular ve güzellikler getirmesini diledi.
Baykal, bayram namazını Ümitköy Nazmi Beğen Camisi'nde kıldı. Torunu Alican, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaplan ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Atanur Göncü ile camiye gelen Baykal, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı ve gazetecilerin bayramını kutladı.
Baykal, gazetecilerin, bayrama ilişkin mesajını sorması üzerine, tüm vatandaşların ve İslam aleminin bayramını kutlayarak, 'Bu bayramın hem milletimize hem Müslüman dünyasına hem de bütün insanlığa iyi duygularla güzellikler getirmesini diliyorum. İnşallah, yaşanan acılar, çekilen sıkıntılar bir an önce sona erer. Barış, huzur ve mutluluk içinde yeni bir dönem açılır' temennisinde bulundu.
Bayramın herkes için dayanışma, kaynaşma fırsatı olduğunu vurgulayan Baykal, bayramların bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Daha sonra Ümitköy'deki bir simit fırınına giden Baykal, vatandaşlarla birlikte kuyruğa girerek sıra bekledi ve 20 simit aldı. Baykal, burada vatandaşlarla sohbet etti ve bayramlaştı. Gazetecilere çay ve simit ikram eden Baykal, bir soru üzerine, bayramın ikinci günü Antalya'ya gideceğini ve oradaki bayramlaşma törenine katılacağını bildirdi.
Bir gazetecinin, 'CHP'de gelinen son noktaya ilişkin bir değerlendirme yapar mısınız?' sorusuna Baykal, bu konuda bir açıklama yapmak istemediğini söyledi. Baykal, 'Biliyorsunuz, uzun süredir bu konularda bir şey söylemiyorum. Bugün de bayram. Bugün siyaset dışı bir gün yaşayacağız inşallah' yanıtını verdi.
16.11.2010 10:09:10