Vali Karaloğlu, Acılı Aileyi Ziyaret Etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce eşi ve 4 çocuğu öldürülen Burhan Aslan'ı ziyaret etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce eşi ve 4 çocuğu öldürülen Burhan Aslan'ı ziyaret etti. Öldürülen çocukların kardeşi Murat Aslan, valinin ayaklarına kapanarak katillerin bulunmasını istedi.
Baba Burhan Aslan'ın ikamet ettiği Kırkdeğirmen köyünü ziyaret eden Vali Karaloğlu, aileye başsağlığı diledi. Karaloğlu, "Allah sizi ölülerinizle cennette buluştursun. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, o canileri en kısa zamanda adalete teslim edeceğiz. Bununla ilgili jandarmamız gerekli tüm çalışmaları yapıyor. Ama bu iş iğneyle kuyu kazımaya benziyor. Çünkü elde çok az delil bulunmaktadır. Ama sabırlı olmalıyız, hiç kimsenin şüphesi olmasın ki en kısa zamanda bu canileri adalete teslim edeceğiz. Olayla
ilgili epeyce mesafe alınmıştır. En kısa zamanda bu canileri adalete teslim edeceğiz" dedi.
Köyün ileri gelenlerinden Zeki Müjde ise, Vali Karaloğlu'nun ziyaretinden onur duyduklarını belirterek, "Olayın başından beri bizimle birlikte çalışan kaymakamımıza, jandarma komutanımıza, emniyet teşkilatımıza minnettarız. Devletimiz bizi yalnız bırakmamıştır. Mazlum insanlardı, bir isim koyamıyoruz olaya. İnşallah kısa bir süre içinde yakalanır katiller" diye konuştu.
Öldürülen çocukların kardeşi Murat Aslan'ın ise ağlayarak Vali Karaloğlu'nun ayaklarına kapanıp, "Sayın Vali'm elinizi, ayaklarınızı öpeyim, 5 kişiyi öldürdüler. Bulun onları" demesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Taziyeye; Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Alay Komutan Vekili Albay Tevfik Anzerlioğlu, Erciş Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tahir Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, İlçe Müftüsü Abdulhamit Öveç katıldı.