Otogar'da Kurban Bayramı yoğunluğu başladı

Dokuz günlük Kurban Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşlar Büyük İstanbul Otogarı'na akın etti. Yolcuların otobüs biletini zor bulduğu otogarda, ek sefer

Dokuz günlük Kurban Bayramı'nı fırsat bilen vatandaşlar Büyük İstanbul Otogarı'na akın etti. Yolcuların otobüs biletini zor bulduğu otogarda, ek seferler de dahil tüm otobüsler tam doluluk oranında çalıştı.

Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkması en çok İstanbul'dan şehir dışına çıkacakları sevindirdi. Kurban Bayramında uzun bir tatil yapmak isteyenler, Cuma akşamından yollara düştü. Tatile İstanbul'dan karayoluyla gidecekler Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nın yolunu tuttu. Otogarda akşam saatlerinden itibaren bayram yoğunluğu yaşandı. Tüm otobüslerin tam kapasite çalıştığı otogarda ek seferler konulmasına rağmen, yeterli olmadı. Bazı tur şirketlerinde Pazartesi gününe kadar bilet bulunmadığı öğrenildi. Otobüs biletini daha önce aldığını ifade eden yolcular, yer bulmakta sıkıntı yaşamazken, bileti almayı son anda akıllarına getirenler yer bulmakta güçlük çekti. Memleketlerine gidecekleri için mutlu olduğunu dile getiren birçok yolcu, bileti birkaç gün öncesinden aldığını bu nedenle yer bulmakta sıkıntı yaşamadığını aktardı.

Bayram nedeniyle otobüslerdeki tüm koltukların dolu olduğunu belirten turizm şirketi sorumlusu Ender Durmuş, "Ek sefer koymamıza rağmen, araçlarımız tam kapasite doluluk oranıyla çalışıyor. Birçok şehir için Pazartesi'ye kadar bilet yok." ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan Manisa'ya giden otobüsün kaptanlığını yapan Ümit Esmer ise ek sefer konulmasına rağmen, vatandaşların bilet bulmada güçlük çektiğini dile getirdi.

Bu arada Otogarda yaşanan yoğunluk birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Ek seferler nedeniyle her zaman trafikte olmayan araçların yola çıkmasıyla eksik evrakı bulunan otobüsler trafiğe çıkamadı. Bu nedenle birçok vatandaş mağdur oldu. Yaklaşık 2 saattir otobüslerinin hareket etmediğini ifade eden bir yolcu, "Araçları kontrol eden yok. Bayram nedeniyle birçok eski araç kullanılmaya başlandı. Seyahat ettiğimiz araçlar çok bakımsız. Bu otobüsleri hangi mercii kontrol ediyor? Bilmiyorum. Ama biz mağdur olduk." diyerek, tur şirketlerine tepki gösterdi.