Kılıçdaroğlu Ve Baykal Eski Bakanın Cenaze Töreninde Biraraya Geldi

Eski Bakan Mehmet Gülcegün'ün cenaze töreni CHP'nin eski ve yeni liderlerini biraraya getirdi

Eski Bakan Mehmet Gülcegün'ün cenaze töreni CHP'nin eski ve yeni liderlerini biraraya getirdi. CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin şimdi ki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile önce tokalaştı. Ardından tören alanındaki yerine geçen Baykal, Kılıçdaroğlu ile tokalaşmayla yetinmeyip bu sefer selamlaştı.
Eski Devlet Bakanı Mehmet Gülcegün'ün için önce TBMM'de tören düzenlendi. Törene, Gülcegün'ün ailesi, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eski bakanlar Necmettin Cevheri, İsmet Sezgin, Şahin Ulusoy, Salih Sümer, Ercan Karakaş, Bekir Sami Daçe ve Adnan Keskin, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer ve milletvekilleri katıldı. TBMM'deki törenin ardından Gülcegün'ün naaşı cenaze namazı için Kocetepe Camii'ne getirildi. Buradaki tören CHP'nin eski Genel Başkanı
Deniz Baykal ile CHP'ni şimdi ki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biraraya getirdi.. Baykal'dan önce camiye gelen Kılıçdaroğlu, Gülcegün'ün ailesi başsağlığı diledikten sonra Murat Karayalçın'ın sağ yanına geçti. Daha sonra camiye Deniz Baykal geldi. Cenazede bulunanlarla tek tek tokalaşan Baykal, Kılıçdaroğlu ile de tokalaşmayı da ihmal etmedi. Baykal daha sonra Karayalçın'ın sol yanına geçti. Kılıçdaroğlu ile tokalaşan Baykal bununla yetinmeyip CHP lideri ile selamlaştı.
Cenaze namazı öncesinde Necla Gülcegün'ün, Türk Bayrağına sarılı tabutun yanına gelerek ağlaması üzerine Murat Karayalçın, Necla Gülcegün'ü teselli etti. Namaz öncesinde camiye gelenlere mırra ikram edildi. Kılıçdaroğlu ve Baykal da kendilerine ikram edilen 'mırra'dan içti. Gülcegün'ün naaşı, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Gölbaşı mezarlığına götürüldü.
Öte yandan, Kocatepe'deki törenin ardından bir gazetecinin CHP'de kurultayın ne zaman olacağına ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Öyle bir şey yok'' yanıtını verdi. Paris ziyaretinde Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, ''Vaktim kalırsa edeceğim''' dedi.