Vatani görevini yapacak Yozgatlı gençlerin kışlaları belli oldu

Yozgat'tan 1990-4 tertip olarak vatani görevini yapacak olan gençlerin adresleri belli oldu. Yozgat Askerlik Şubesi'ne asılan listeleri heyecanla ince

Yozgat'tan 1990-4 tertip olarak vatani görevini yapacak olan gençlerin adresleri belli oldu. Yozgat Askerlik Şubesi'ne asılan listeleri heyecanla inceleyen gençler, Kurban Bayramı yoğunluğunun yaşandığı kentte farklı bir heyecan yaşadılar.

Kasım ve Ocak aylarında iki grup halinde silah altına alınacak gençler, askerlik şubesinin dışına asılan listelerden askerlik görevini yapacakları kışlaların adreslerini öğrendiler.

Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1990-4 olarak er statüsünde askerlik yapacak yükümlülerin Kasım 2010 ve Ocak 2011 aylarında iki grup halinde silah altına alınacakları bildirildi.

Sevk evraklarının, 2010 tarihinden itibaren verilmeye başlayacağı, toplu sevklerin ise 29 Kasım, 1 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları istenen açıklamada, şöyle denildi:

"Birinci grup olarak askere alınacakların sevk evraklarını en geç 1 Aralık 2010 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını alamayanlar ile aldığı halde birliklerine katılamayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından, mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları gerekiyor."