Şehit Ailelerine Toplam 20 Bin Tl Yardım

Sivas'ta Kurban Bayramı öncesi belirlenmiş 10 şehit ailesine Kur'an-ı Kerim ve 2'şer bin TL yardımda bulunuldu.

Şehit Ailelerine Toplam 20 Bin Tl Yardım
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın birlikte yürüttüğü proje kapsamında bayram öncesi şehit ailelerine yardımda bulunuldu. Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen programa Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sivas İl Müftüsü Yusuf Şahin, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve şehit aileleri katıldı.
İl Müftüsü Yusuf Şahin yaptığı konuşmada, belirlenen şehit ailelerine kurban bayramı öncesi küçük bir hediye olduğunu kaydetti. Şehitliğin önemine vurgu yapan Şahin, her zaman şehit ailelerinin yanlarında olduklarını ifade etti. Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise yapılan yardımın çok anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin ise devlet ve millet olarak şehit ailelerinin daha yaşanabilir şekilde olmaları için üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Devletimiz her zaman sizin yanınızda. Şehit yakınlarımıza birçok hak veriliyor, ama bunların da yeterli olduğunu her zaman söyleyemeyiz. Çünkü anneler evlatlarını, eşler kocalarını, çocuklar da babalarını kaybetmiş durumda. Bunların yeri hiçbir zaman dolmaz bunu biliyoruz. Ama hayatta netice itibariyle devam ediyor. Devletimiz ve milletimizin desteğiyle bu hayatı daha yaşanabilir hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için de hepimiz üzerimize düşen vazifeyi yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 10 şehit ailesine Kur'an-ı Kerim ve 2'şer bin TL yardımları takdim edildi. Program, şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim ile son buldu.