Şanlıurfa'da Dün Yaşanan Olaylara Tepkiler Sürüyor

Mazlum-Der Şanlıurfa şubesi tarafından Şanlıurfa da dün meydana gelen izinsiz gösteride kadınların gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamada yapıldı.

Mazlum-Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu, dün yaşanan olaylara değinerek, "25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü" nedeniyle Eyüp Peygamber makamından cezaevine kadar yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen KESK'İN Hakkari ve Şanlıurfa üyelerinden oluşan gruba polis izin vermemiş ve müdahalede bulunmuştu. Aynı nitelikte daha önce başka illerde de yapılan bu sivil eylemlere polis müdahalesi olmazken ilimizde yaşanan müdahale, gerginlik ve hele olayların göz
altılarla sonuçlanması üzüntü ve şaşkınlıkla karşılanmıştır. Barış sürecinin kalıcı olması için toplumun kutuplara ayrılmaması, hükümetin ve emniyet güçlerinin tavrı ve eylemleri son derece önemlidir. Şanlıurfa'da yaşanan gözaltılar demokratik bir zeminin oluşmadığı göstergesidir" dedi.
Başkan Dervişoğlu, sivil inisiyatiflerin önünün açılması gerektiğini savunarak, "Hangi kesimden olursa olsun, tüm sivil eylem ve taleplere zor kullanarak müdahale edilmesine karşı olduğumuzu hatırlatırız. Bu vesileyle, bu konularda güvenlik güçlerini daha demokratik bir zeminin oluşması için tutarlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.