Sakarya Dershaneleri 15. Şubesini Tekkeköy'de açtı

Samsun'da eğitim-öğretim dalında 24 yıldır hizmeti sürdüren Sakarya Dershaneleri, 15. şubesini Tekkeköy ilçesinde hizmete açtı.

Anadolu ve fe

Samsun'da eğitim-öğretim dalında 24 yıldır hizmeti sürdüren Sakarya Dershaneleri, 15. şubesini Tekkeköy ilçesinde hizmete açtı.

Anadolu ve fen liselerine hazırlık kursları olarak hizmet verecek olan Sakarya Dershanesi Tekkeköy şubesi, iki katlı, bin 300 metrekare kapalı alanda 10 sınıfla hizmet verecek. Açılış konuşmasını Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, eğitimin vazgeçilmez bir kavram olduğunu belirterek, "Eğitim-öğretim adına kim taşın üzerine bir taş koyarsa biz onu destekleriz." dedi. Sakarya Dershane'lerinin Samsun'da eğitim-öğretim adına üstün başarılar gösterdiğini vurgulayan Koç, "Açılan bu 15. Dershanenin ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz adına büyük katkılar sağlayacağı düşüncesindeyim. Başarılarımızı daha üst noktalara çıkarmamız gerekiyor. Bunu da başaracağımız düşünüyorum. Samsunda eğitim gönüllü insanların elini taşın altına koyduğunu görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Samsun il ve ilçelerinde 24 yıldır özveri ile hizmet veren Sakarya Dershanelerinin merkezden ilçelere açılımıyla tüm öğrencileri kucaklamak arzusu içinde olduğunu kaydeden Sakarya Dershaneleri Genel Müdürü Bahattin Özkaya, açılan 15. şubenin, 24 yıl önce merkezde bir heyecanla başlayan kutlu hayalin bir parçası olduğunu söyledi.

Sakarya Dershaneleri'nin eğitim öğretime katkıyı her türlü ticari kaygıdan uzak tutan bir anlayışla yola çıktığını belirten Özkaya, "Sakarya Dershaneleri 'Güneşin doğduğu şehir' olan Samsunumuzun eğitimine kazandırdığı ulusal başarıların yanında kitlesel başarılarla da ciddi katkı sağlamıştır. aşarı çıtasını daima zirvelerde tutmayı hedefleyen bir yapı içersinde çaba sarf ederek, özel eğitimde bir örnek teşkil ettiğimizi düşünüyorum. Bu anlamda Milli Eğitim camiamızın desteğine, velilerimizin tercihine, öğrencilerimizin gayretine, dershanemizin ve okullarımızın idare ve öğretmenlerine bu noktaya gelişimizdeki katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Karadeniz Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Nevzat Yüksel ise, "Eğitime yatırım, insana yatırım demektir. Özel eğitim kurumlarının önü açılarak, arttırılması yönünde teşvikler yapılmalıdır." dedi. Dershanelerin yeni açılan şubeleri rakip değil, başarı çıtalarını yükseltme adına bir destek olarak görmesi gerektiğini kaydeden Yüksel, "Tekkeköy'de açılan bu dershanenin, ilçede iyi bir örnek teşkil edeceği kanısındayım. Halkımıza ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokoldekiler, eğitimciler ve vatandaşlar dershaneyi gezip, yetkililerden bilgi aldı.