Köylü İle Muhtarın Su Kavgası Tatlıya Bağlandı

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı 100 nüfuslu Çinan köyünde muhtar ile mahalle halkı arasında yaşanan içme su problemi çözüldü.

Köylü İle Muhtarın Su Kavgası Tatlıya Bağlandı
Çinan köyünün Doncular Mahallesi'nde yaşayan halkı, el emeği dokuma kilimleri satarak, kadınların kollarındaki bilezikleri paraya çevirerek 20 yıl önce kendi imkanları ile mahalleye içme suyu şebekesi döşetmişti. Köy muhtarı Yıldırım Bayram'ın 2 bin TL harcayarak yeni sondaj kuyusu açıp, Doncular Mahallesi halkının kullandığı mevcut şebekeye bağlamak istemesi tartışmaya neden olmuştu. İl Genel Meclisi Dursun Ali Yıldız'ın da müdahil olduğu tartışma büyümeden çözüldü. Muhtar ve bazı köylüler kendi aralarında para toplayarak, 6'şar metre uzunluğunda 160 adet boru alarak saniyede 4 litre su akacak yeni hattı döşemeye başladılar. Muhtar Bayram'ın bizzat kendisinin de çalıştığı hatta, Kaymakamlığa ait kepçe de su kanalının açılmasını sağladı.
Muhtar Bayram, 2004 yılında muhtar seçildiğinde köyde su olmadığını belirterek, "Daha sonra İl Genel Meclisi üyelerinin de katkılarıyla 19 mahalleden oluşan köyün tamamına 3 sondaj yaptırdık ve su çıkardık. Böylece su ihtiyacımızı karşıladık. Doncular Mahallesi'ne de kendi istekleri ile sondaj yaptırdık. Selendi Belediyesi'nden su kullanan bu mahallemize daha ucuza su vermek istedik ancak mahalle halkı kabul etmedi. Oysa buraya 300 bin lira yatırım yapılmıştı. Mahalle halkımız ile anlaşmaya vardık ve sorunu tatlıya bağladık. Köyümüzün içme suyu sorununu tamamen çözmüş olduk." dedi.