Kesim Yerleri Dışında Kurban Kesene Bin 144 Tl Ceza

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, kurban kesimi için konuma müsait işyerlerinin "Kurban Kesim Yeri İzin Belgesi" almak zorunda olduğunu belirterek, "İzin belgesi olmadan ve kurban kesimi için resimli kimlik belgesi olmadan kesim yapanlara ve yaptırılmasına müsaade edenlere bin 144 TL para cezası uygulanacaktır" dedi

Kesim Yerleri Dışında Kurban Kesene Bin 144 Tl Ceza
Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, kurban kesimi için konuma müsait işyerlerinin "Kurban Kesim Yeri İzin Belgesi" almak zorunda olduğunu belirterek, "İzin belgesi olmadan ve kurban kesimi için resimli kimlik belgesi olmadan kesim yapanlara ve yaptırılmasına müsaade edenlere bin 144 TL para cezası uygulanacaktır" dedi.
Tokat'ta 23 yerde kurban satış yerleri belirlendiği bunların dışındaki yerlerde ise kurban kestireceklerin ise belediye zabıta müdürlüğünden izin alması gerektiği bildirildi. Başkan Yardımcısı Çetin, temizlik ve sağlık şartlarına uygun olmadan ve izin belgesi almadan kesim yapanların tespitinde kanuni işlem yapılacağını belirterek, "Yapılan incelemenin ardından söz konusu yer için ruhsat vereceğiz. O ruhsat olmadan kesim yapamayacaklardır. İzin belgesi olmadan ve kurban kesimi için resimli kimlik belgesi olmadan kesim yapanlara ve yaptırılmasına müsaade edenlere bin 144 TL para cezası uygulanacaktır.
Başkan Çetin, ayrıca mezbaha kurban kesim fiyatlarını küçükbaş için 22 TL büyükbaş için ise 40 TLi mezbaha dışında ise küçükbaş için 25 büyükbaşlar için ise 50 TL olarak belirlendiğini kaydetti.
2010 Yılı Kurban Bayramı'nda Tokat'ta belediye ve uygun görülen Kurban Kesim ve satış yerleri şu şekilde: "Belediye Mezbahası, Mahmut paşa Mah. Fevzi Çakmak Camii Karşısı çocuk parkı yanı, Sermet Doğan KOÇ parkı içi Basketbol alanı, Yetiştirme Yurdu önü Behzat Bulvarı yanı, Dokuztaşlar Cad. Behzat Bulvarı arası Çocuk parkı üstü, Ali Paşa Mah.,Yeni Sok.,Eski ismi (Ardala 4.Geçit), Çiçek Sokakta bulunan otopark, Deve görmez Mah.,Şeyhi Şirvan Kavşağı(Cinlioğlu Konağının yeri)80-Sulusokak Ulu Camii önü, Halk Eğitim binası arkası boş alan, Ali Paşa Camii Arkası(Otopark), Askeri Gazino yanı (Otopark), Behzat Bulvarı eski Almus Garajları yanı, Bağkur Camii yanı, Yeni Mahalle, Saliha Hatun Camii arkası, Topçam Diyaliz arkası, Esentepe Mah.,Vefa Sitesi Yanı (Boş Arsa), Esentepe Mah.,Nagihan Kop.Trafo Yanı(Polis Karakolu üstü), Şoför Evleri Çocuk parkı altı trafo önü, 600 Evler Camii altı çocuk parkı karşısı, 600 Evler Mah. Arif Nihat Asya Lisesi altı Agâh sitesi yanı, 600 evler Mah Arif Nihat Asya Lisesi üstü boş arsa, 75 Yıl Sağlık Ocağı yanı, Büyükbeybağı Mah. Kurban Satış yeri TOKİ Bölgesi, tüm oto yıkamacılar ve bu konuma müsait işyerleri; Belediye Başkanlığından izin almak kaydı ile."