İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Kordon'da taviz yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon İşadamları Derneği'nin, kendi uygulamalarına ilişkin eleştirilerini cevaplandırdı. Kocaoğlu, "

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon İşadamları Derneği'nin, kendi uygulamalarına ilişkin eleştirilerini cevaplandırdı. Kocaoğlu, "Sayın Dernek Başkanı, 'Biri bizi gözetliyor.' demiş. Evet, Kordon Yönetmeliği'ni uygulamak ve Kordon'u gözetlemek, Büyükşehir Belediyesi'nin görevidir. Bundan taviz vermemiz, Kordon'un mahvedilmesi anlamına geliyor. Kordon Derneği'nin bundan sonra atacağı adımlara göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz. Bütün kamuoyunun, özellikle Kordon İşadamları Derneği ve işadamlarının, özellikle de başkanının dikkatine sunulur." dedi.

Görevde olduğu müddetçe yönetmeliğe harfiyen uyacağını ve Kordon'u disipline etme konusunda kararlı olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Kordon Yönetmeliği'ni İzmir Büyükşehir Belediye meclisi koymuştur ve ancak o gözden geçirebilir, kaldırabilir. Burada hem yönetmelik ve belediyenin gösterdiği tolerans içinde yer edineceksin, para kazanacaksın, çoluk çocuğunun nafakasını temin edeceksin hem de karşında sanki bir düşman varmış gibi Büyükşehir Belediyesi ve başkanıyla uğraşacaksın. Beni sevmeyebilirsin ama aldığın nimetin hatırı için ağızlarından çıkan lafı kulaklarının duyması ve beyinlerinden geçirmeleri gerekir."

Kordon'daki dükkan sahiplerinin kendi önlerindeki alana razı olmadığını ve devamlı büyüttüklerini vurgulayan Kocaoğlu, "Çığırtkan çalıştırmayın diyoruz, çalıştırıyorlar. Apartman girişlerine sandalye koymayın diyoruz, koyuyorlar. Buradaki esnaf önce üst katında oturan vatandaştan başlayarak, yanındaki mağazanın sahibine saygı duyarak kendini disipline etmek zorundadır." şeklinde konuştu.

Kordon'da izledikleri sürecin, yaptıkları konuşmaların ve toplantıların devamlı tıkandığına dikkat çeken Kocaoğlu, şunları söyledi: "Tıkanmasının nedeni belli. Ağaçlar uzun olsun, orayı ağaçlarla kapatalım. Kordon Yönetmeliği'nin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir şeye izin vermesi mümkün değil. Onlar bu konuda ısrarlı. Tentelerin uzantıları indirilsin, kimse görünmesin; bu yönetmeliğe aykırı. Büyükşehir Belediyesi'nin duruşu da buna karşı. Şimdi sigara yasağından dolayı naylon istemiyorlar ama daha önce naylon istiyorlardı. Hijyen yönünden incelemelerse tamamen Konak Belediyemiz'in yetkisindedir. Biz belli günlerde tolerans gösteriyoruz. Konser gibi etkinlikler olduğunda para kazansınlar diyoruz ama onu kural olarak kabul ediyorlar. Bundan sonra ona da müsaade etmeyiz. Kordon, orada dükkan kiralayan insanların çiftliği de değildir, arka bahçesi de... İstedikleri gibi değil, bizim koyduğumuz yönetmelik çerçevesinde ve kurallar manzumesi içinde durmak zorundadırlar. İşi karikatürize ederek ve Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alarak, olmayan sorunu yaratarak bu iş olmaz. Yapılan iş, neresinden bakarsanız bakın yanlıştır."