Heybeliada F-511 İlk Seyrine Çıktı

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda 22 Ocak 2007 tarihinde inşasına başlanan HEYBELİADA (F-511) korveti, 2 Kasım 2010 tarihinde ilk seyrine çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, MİLGEM Projesi ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir savaş gemisinin savaş sistemleri de dahil olmak üzere tüm tasarım, entegrasyon ve analiz aşamalarını tamamen milli olarak gerçekleştirdi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bu projeyle çok sayıda milli sanayi kuruluşu, üniversite ve bilimsel kurumu da biraraya getirerek, bilgi ve tecrübe birikimiyle Türkiye'nin kendi savaş gemisinin tasarım ve üretimini yapmasını sağladı. Türkiye'nin ilk milli üretim savaş gemisi
olan HEYBELİADA (F 511)'in donatım, test/tecrübe ve eğitim faaliyetlerine yoğun bir program dahilinde devam ediliyor. Bu kapsamda 2 Kasım 2010 tarihinden itibaren deniz kabul tecrübelerine başlanılan HEYBELİADA (F-511)'in ana tahrik (ana makina), seyir sistemleri ve savaş sistemlerinin deniz şartlarındaki performans kontrollerinin de yapıldığı bildirildi.
Projenin ikinci gemisi olan BÜYÜKADA (F-512)'nın tekne inşası da İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından HEYBELİADA (F-511)'in tasarım, inşa ve kullanım sürecinden elde edilecek bilgi ve tecrübeler ışığında Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik su üstü ve su altı silah sistem ve platformlarının geliştirilmesine devam edileceği kaydedildi.