Eşme'deki 12 Bin Küçükbaş Kurbanlık Satışa Çıktı

Uşak'ın Eşme ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satışının yapıldığı hayvan pazarları hareketlendi

Eşme'deki 12 Bin Küçükbaş Kurbanlık Satışa Çıktı
Uşak'ın Eşme ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık satışının yapıldığı hayvan pazarları hareketlendi. İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi, 12 bin küçükbaş kurbanlık hayvanın Uşak ve çevre illerde satışa sunulduğunu bildirdi.
İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi, hayvan pazarlarındaki kurbanlık fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 30 düştüğünü ifade ederek vatandaşların huzur içerisinde aşış veriş yapabilmesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. İlçe genelinde 112 bin küçükbaş bin 500 adet de büyükbaş kurbanlık hayvan bulunduğunu da söyleyen Bülent Çiftçi, kurulan pazarlarda küçükbaş hayvanların 500 ile 750 TL arasında satıldığını bildirdi. İlçedeki 12 bin küçükbaş hayvanın Eşme dışında Uşak il merkezi, Aydın, Denizli, Manisa ve Balıkesir illerindeki pazarlarda da satışa sunulduğunu anlatan Çiftçi, küçükbaş hayvanların aşılama ve küpeleme işlemlerini daha önce yaptıklarını ifade etti.
Kurban Bayramı'na 4 gün kala ilçedeki pazarlar hareketlenmeye başladı. Vatandaşlar kurbanlık almak için pazarlara akın ederken fiyatların yüksek olmasından yakınıyor. Hayvan üreticileri ise fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların kurbanlık almak için sıkı pazarlık yaptığını dile getirdi.
Öte yandan Eşme Belediyesi 9 gün sürecek bayram tatili süresince belediye hizmetlerinin aksamadan devam edeceğini vatandaşların her türlü talebini değerlendireceklerini bildirdi.