Bernd Shuster: İkinci lig takımları, birinci lig takımlarını dünyanın her yerinde yenebiliyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Shuster, ikinci lig takımlarının, birinci lig takımlarını dünyanın her yerinde yenebildiğini söyledi. Shuster, Ziraat

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Shuster, ikinci lig takımlarının, birinci lig takımlarını dünyanın her yerinde yenebildiğini söyledi. Shuster, Ziraat Türkiye Kupası B grubu maçında deplasmanda 1-0 yenildikleri Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Maça iyi başladığımızı söylemeliyim. İlk dakikalarda iyi şanslar bulduk. Son maçlarda yaptığımız gibi bu maçta da rakibe biz pozisyonları verdik. Gol de attırdık. Son maçlarda en büyük eksikliğimiz bu. Kaleye fazla gitmiyoruz. Gol atamadığımız için sıkıntılar yaşıyoruz. Bu da bizi ele veriyor." dedi.

Beşiktaş'ın bütün tarihini bilmediğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, takımın zaman zaman böyle dönemleri olduğunu, kendisinin de o dönemlerinden birine denk geldiğini ifade etti. Deneyimli teknik adam, şöyle devam etti; "Böyle bir takım bekliyorduk. İkinci lig takımları birinci lig takımlarını dünyanın her yerinde yenebiliyor. Benim düşündüğüm noktada rakip kaleye çok rahat girmemiz herhalde futbolcuların üzerinde ikinci yarı daha iyi yaparız diye bir düşünceye sahip oldular. Gol atamadık. Bugünde bu sorunlardan birini yaşadık. Bu maçta oynamayan sadece iki futbolcu vardı. Bunlardan daha önemlisi takımın her geçen gün iyiye gitmesi gerekirken daha kötüye gidiyor. Son maça bakarsanız daha kötüye gittiğini görürsünüz."

Takımın kendi sorumluluğunda olduğunu kaydeden Shuster, "İyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Maçlar son haftalarda kötüye gidiyor. Bunda da sorumlu benim. Önümüzdeki haftalarda iyiye gitmesi için çalışacağız." dedi.

Beşiktaşlı Philip Holosko ise takımda iyi bir arkadaşlık, dostluk olduğunu belirterek, bu konuda sorun yaşamadıklarını, tek sıkıntının gol olduğunu kaydetti. Holosko, "Beşiktaş kazanmaya alışık. Bunlar gelmeyince genel olarak olmasa da bireysel olarak sorun yaşıyoruz. Beşiktaş ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Bugünkü maçta da herkes iyi oynadı. Herkes terini akıttı. Pozisyona girdik, değerlendiremedik. Futbol şansı yanımızda değildi. Futbol yanımızda değildi. Futbol bu, hayat gibi." diye konuştu.

Beşiktaş'ın file bekçisi Cenk de maç başlamadan kendileri için zor geçeceğini bildiklerini söyledi. Genç kaleci, "Pozisyonları değerlendiremeyince enteresan sonuçlar alıyorsunuz. Talihsiz bir gol yedik. Rakip takım geriye çekildi, kontra ataklarla üzerimize gelmeye çalıştı. Biz de son vuruşlarda etkili olamayınca maçı 1-0 kaybettik." ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Erol Azgın ise Beşiktaş'ın Süper Lig'de başarılar elde etmiş, Avrupa'da UEFA Ligi'nde çok iyi bir takım olduğunu söyledi. Azgın, "Ama biz de genç arkadaşlardan oluşan Büyükşehir Belediyesporuz. Kimse mağlup olmak istemez. Onlardan (futbolcularımdan) sahaya çıkıp ellerinden gelen çabayı göstermelerini istedim. Sahaya kazanmak için çıktık. Zaman zaman yoruldular. Pozisyon verdik. Bunun yanı sıra pozisyonda aldık. Sonuçta 1-0 galip geldik." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un, Türk futboluna futbolcu sunmak için oluşturulduğunu hatırlatan Azgın, futbolcularını kupa maçından aldıkları 3 puandan dolayı kutladı. Azgın, şöyle devam etti; "Adanaspor ve Samsunspor'dan sonra bu 3'ncü kupa maçımız. 3'ünde de değişik oyuncularla çıktık. Beşiktaş altyapısından gelen ve daha önce kadroya giremeyen Erkam'a da şans verdik. Beşiktaş bizi Avrupa Ligi'nde de temsil ediyor. Ama özellikle Türkiye'de oynadığı maçlarda bir düşüş var. Bana göre biz de ondan faydalandık diye düşünüyorum. Güçlü bir ekip ister istemez zorlanıyorsunuz. Beşiktaş için kalkıp bir analiz yapmadık. Hafta içi maçımız da var. En son Kasımpaşa maçını izlemiştik. Özel bir çalışma yapmadık. Yapabildiklerimizin en iyisini yapmak için çıktık. Yaptıklarınızın en iyisini yaparsanız skor kendiliğinden gelir. Kazandığı için arkadaşlara teşekkür ediyorum."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Osman da "Haddimizi bilerek sahaya çıktık. Beşiktaş gibi güçlü bir takımı yenmek her takımın harcı değil. Biz kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Bizim hedefimiz öncelikle lig. Bu maçı unutup, hafta sonu oynayacağımız Boluspor maçına odaklanmalıyız. Hedefimiz, ligde iyi yere gelmek." şeklinde konuştu.

Golün sahibi Eren ise iyi mücadele ettiklerini, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Başarılı futbolcu, ligde daha iyi yerlere gelmek istediklerini kaydetti.