Bartın'da Silahlı Soygun

Bartın'da bir kişi, silahla girdiği kuyumcuyu soyduktan sonra kaçarken, 100 metre ilerideki çorap satıcısı hırsızı fark ederek süpürgeyle vurup altınları kurtardı.

Olay, Bartın'ın Şadırvan Caddesi'nde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen bir şahıs boğazlı kazağıyla yüzünü kapatarak elindeki silahla kuyumcu dükkanına girdi. Soyguncu ilk olarak kuyumcu dükkanının sahibinden tezgahta duran altınları istedi. Soyguncu dükkan sahibi altınlara baktığı sırada elindeki sopayla kafasına vurdu. Dükkan sahibi yere düşmeyince soyguncu elindeki silahı kuyumcuya doğrultarak, tezgahtaki altınları çantasına doldurarak kaçmaya başladı. Soyguncu kaçarken 100 metre ilerideki pazar
yerinin girişinde seyyar olarak çorap satan Hasan Nuhoğlu, şahsın elindeki silahı ve çantayı görünce soyguncu olduğunu anladı. Seyyar satıcı Nuhoğlu, eline aldığı süpürgeyle soyguncunun eline vurdu. Nuhoğlu'nun darbesiyle elindeki silahı ve çantayı yere düşüren zanlı yakalanma korkusuyla silahı ve çantayı bırakarak kaçtı. Polisler, soyguncuyu on dakika içerisinde yakaladı.