Adü'lü Rockçılar Yarışmaya Hazırlanıyor

ADÜ Müzik Topluluğu TRT'nin düzenlediği Türkçe Rock Müzik Yarışması'nda Adnan Menderes Üniversitesini temsil edecek.

Adü'lü Rockçılar Yarışmaya Hazırlanıyor
Türkiye'de güzel sanatlar fakültesi ve konservatuarları bulunmayan üniversiteler dahil hemen hemen tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde müzik toplulukları bulunuyor. Üniversiteye geldiklerinde bir enstrüman çalan ya da sesine güvenen gençlerin çoğunlukla bir araya geldiği bu topluluklar, çoğu zaman Türkiye'nin en ünlü seslerinin de ilk performanslarını sergiledikleri yerler olarak dikkat çekiyor. Kıraç'tan Teoman'a, Emre Aydın'dan Hacettepe Mezunları Grubu'na kadar pek çok ünlünün bu topluluklardan çıktığı biliniyor. Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Topluluğu da, müzikle amatörce ilgilenen üyeleriyle geleceğin ünlüleri arasına girmeye aday olarak gösteriliyor.
TRT'nin üniversiteler arasında düzenlediği Türkçe Rock Müzik Yarışmasında ADÜ'yü temsil edecek olan ADÜ Müzik Topluluğu, bu yıl ilk kez yapılacak olan ve sadece üniversite öğrencilerinin katılacağı yarışmada oldukça iddialı. ADÜ Müzik Topluluğu Danışmanı Okutman Aytekin Kandemir'in verdiği bilgiye göre; iki etapta yapılacak yarışmada önce Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerin müzik topluluklarıyla yarışacak olan Topluluk, buradan birincilikle çıkarsa İstanbul finalinde yarışmaya hak kazanacak.
Ege Bölgesi'nde ADÜ'yü ADÜ Müzik Topluluğunun temsil edeceği bu yarışmada birinci grup sadece üniversitesinin adını duyurmakla kalmayacak profesyonel müzik hayatına da adım atabilecek. Birincinin 15 bin TL ile ödüllendirildiği yarışmada ADÜ Müzik Topluluğu gitar, bateri, klavye ve vokalin yer aldığı yedi kişilik bir ekiple temsil edilecek.
Ege Bölgesi'ndeki üniversitelerdeki müzik topluklarıyla sık sık bir araya gelen ADÜ Müzik Topluluğu, pek çok aktivite ile bu bölgede kurulu üniversitelerin müzik toplulukları arasında başı çekiyor. Çok yakında fikir babası oldukları Üniversiteler Arası Türkçe Pop Müzik Yarışması'nda da ADÜ'yü temsil edecek olan ADÜ Müzik Topluluğu, Muğla Üniversitesinin ev sahipliği yapacağı yarışmadan iyi bir sonuç bekliyor.
Topluluk beyin takımı adını verdikleri proje ofisleriyle bir dizi proje üzerine çalışıyor. Ege Bölgesi'ndeki tüm üniversitelerin müzik topluluklarının her yıl bir başka üniversitede bir araya gelerek konser verecekleri bir projeyi de hayata geçirmeye hazırlanan Topluluk, proje onaylanırsa ilk ev sahibi üniversite olmayı hedefliyor.
Aydın'da pek çok sanatsal ve kültürel etkinliğe katılan ADÜ Müzik Topluluğu, kaliteli müzik yapılan her ortamda Üniversitesinin adını gururla temsil ediyor. Aktif üye sayısı 26 olan ve üyelerinin pek çoğunu Müzik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Topluluk, ADÜ'nün pek çok aktivitesinde başı çekiyor. Akademik yıl içinde çeşitli konserler veren ADÜ Müzik Topluluğu, müziği üniversitenin tüm birimlerine taşımasıyla da dikkat çekiyor. Bu yıl bir turne düzenleyerek Aydın'ın altı ilçesinde ADÜ'ye bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında konserler veren Müzik Topluluğu, hem müziğin bağlayıcı gücüyle üniversite öğrencilerini kaynaştırıyor hem de topluluğa tüm fakültelerden üye kaydedebilmek için başarılı bir organizasyona imza atıyor. Söke, Didim, Kuşadası, İsabeyli, Çine ve Yenipazar'da gerçekleşen konserlerde sadece üniversite öğrencilerini değil ilçedeki gençleri de müzik ritmiyle buluşturan ADÜ Müzik Topluluğu, üniversite gençliğinin yörenin gençleriyle kaynaşmasına da imkân tanıyor.
ÖĞRENCİLERE MÜZİK ALETİ ÇALMAYI ÖĞRETİYORLAR
ADÜ Müzik Topluluğu, müzikle ilk kez üniversitede tanışan, hayatında ilk kez bir enstrümana dokunan, müzikle amatör olarak ilgilenmek isteyen gençlere eğitmenlik de yapıyor.
Müzik Bölümünde okuyan öğrencilerin eğitmenlik yaptığı topluluğun bu genç hocaları, derslerde öğrendiklerini pekiştirmekle kalmıyor, öğretmenin inceliklerine de vakıf oluyor.
ADÜ SKS Daire Başkanlığının izniyle kurslar düzenleyen ADÜ Müzik Topluluğu, tamamen ücretsiz olan bu kurslarda bağlama, gitar, keman dersleri veriyor. İlginin büyük olduğu kurslarda öğrencilerden istenen tek şey enstrümanlarıyla gelmeleri ve dersleri düzenli takip etmeleri. Verilecek enstrüman derslerini öğrenci taleplerine göre şekillendiren gençler, isteyen herkesin müzik dersi alabileceğinin altını çiziyor. Bu yıl Topluluktan ders alan sınıf öğretmenliği öğrencisi bir gencin her zaman ideali olan müzik öğretmenliğini kazanmasıyla doğru yolda olduklarını hisseden gençler, arkadaşlarına hayallerinin peşinde koşma azmi ve kararlılığını da aşılıyor.