Adana Oda Tiyatrosu perdelerini Matruşka ile açıyor

Adana Devlet Tiyatroları(ADT) bünyesinde Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde kurulan Oda Tiyatrosu, Matruşka adlı oyunla açılacak.

60 kişilik oda t

Adana Devlet Tiyatroları(ADT) bünyesinde Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezinde kurulan Oda Tiyatrosu, Matruşka adlı oyunla açılacak.

60 kişilik oda tiyatrosu(fuaye sahnesi) bayramın ikinci günü saat 20.00'de Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Hanımın Çiftliği dizisindeki 'Berber Reşit' karakterini canlandıran Hakan Boyav'ın yönettiği Matruşka adlı oyunun ilk gösterimi ile yapılacak.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ ve ünlü oyuncu ve yönetmen Hakan Boyav, Sabancı Kültür Merkezi'nde Matruşka adlı oyunun ve fuaye sahnenin tanıtımını yaptı.

Adana Devlet Tiyatrosu Müdürü Fırat Demirağ, dünyada oda tiyatroları için yazılmış çok önemli eserlerin olduğunu kaydetti. Oda tiyatrosunun 60 seyirci kapasiteli olduğunu aktaran Demirağ, "60 kişiden fazla olursa içtenlik kaybedilebilirdi. Bizim amacımız seyirciyle iç içe olmak. Bayramın ikinci günü gösterime girecek olan Matruşka oyunun içinde sürprizler olacak." dedi.

Adanalı tiyatro severlerin fuaye sahnesine çok ilgi göstereceğine inandığını aktaran Hakan Boyav ise, dünya tiyatro tarihinde küçük salonlarda oynanması çok sayıda oyunun bulunduğunu, bu sahnede çok seçkin oyunların sanat severlerle buluşturulacağını aktardı. Oyun saati itibariyle değişik bir uygulama getirdiklerini aktaran Boyav, "Burada ilk sahne alacak Matruşka, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 18.00'de başlayacak. Tek perdelik bir saat 20 dakika sürecek oyun sonrasında isteyenler yan salondaki diğer oyun izleyebilir." dedi. Matruşka adlı oyun hakkında da bilgi veren Boyav, "Kadın ve erkek ilişkilerini içeren bir romantik komedi. Hiçbirimizin yabancı olmadığı, durumlar, duygular, anlar, izleyenlere keyifli dakikalar geçirtiyor. Tam tiyatro tadıyla, tek perdelik oyun bir." diye konuştu. Matruşka oyunun yazarı Tuncer Cüceloğlu, yönetmeni Hakan Boyal, reji Asistanlığını Simge Konrat yaparken Derya Keyf ve Gökhan Doğan'ın rol aldığı oyunda dekor ve kostümde Ceren Karahan, ışıkta ise H. İbrahim Karahan görev alıyor.