Ünye ve beldelerinin çöpünü depolayacak yer bulundu

Ünye ve Beldelerinin çöpünü depolayacak yer bulundu. Belediye tarafından daha önceden belirlenen dört yerden çöp depolamaya en uygun olan İlküvez bölg

Ünye ve Beldelerinin çöpünü depolayacak yer bulundu. Belediye tarafından daha önceden belirlenen dört yerden çöp depolamaya en uygun olan İlküvez bölgesine karar verildi. Başkan Ahmet Arpacıoğlu, "Çevre kurumumuza ilgili yerle ilgili kanaat görüşümüzü yazdık. Bayramdan sonraki hafta çevre kurulunun kararını çıkartarak ilgili bakanlığa müracaatı yapmak istiyoruz." dedi.

Canik Çevre Belediyeler Birliği Kasım 2010 olağanüstü meclis toplantısı Ünye Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündemin ana maddeleri Birliğe üye İlçe Belediyelerine bağlı Belde Belediyelerinin üyeliklerinin eksiksiz olarak tamamlanması ve çöp yeri için araştırma yapılan 4 uygun alanın içinden bir tanesinin seçilmesi oldu. Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu son yapılan toplantı çerçevesinde 4 alternatif yerin öne çıktığını ancak en uygun yer olarak İlkövez beldesinda karar kılındığını belirtti. "Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde kanaat olarak ve yapılan fiili çalışmalarla da gözüktü ki İlküvez bölgesindeki yerimiz bu iş için daha uygundur. Bu yerimizin hukuki yapısı Orman Müdürlüğü'nden alınan heyetle belediye meclis üyelerimiz ve ilgili arkadaşlarımız gezilerini yaptılar ve kanaat olarak ta hukuki yapı olarak ta bu bölgenin uygun olabileceği kanaati hasıl oldu. Çevre kurumumuza ilgili yerle ilgili kanaat görüşümüzü yazdık." diyen Başkan Arpacıoğlu, şöyle devam etti: "Bayramdan sonraki hafta çevre kurulunun kararını çıkartarak ilgili bakanlığa müracaatı yapmak istiyoruz. Çöp meselesiyle ilgili bugüne kadar birçok toplantı yaptık. Ama bölge olarak Ünye, İkizce, Çaybaşı, Akkuş olarak fevkalade önde olduğumuzu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu geldiğimiz nokta çok önemli noktadır. Uzun yılların meselesini çözmek üzereyiz."

Birlik toplantısında Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin İlküvez beldesine yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. Arpacıoğlu bu gelişmenin üzerine şunları ifade etti: "Bu konuyla ilgili çalışmaya başlıyoruz. Ordu Çevre Orman Müdürlüğü'ne müracaatımızı yapıyoruz. Çevre kurulu kararını aldıktan sonra ilgili bakanlığa müracaat edeceğiz. Bakanlıktan Orman Genel Müdürlüğü'nden bu yerin tahsisini Canik Belediyeler Birliği'ne yaptıracağız. Belediyeler birliğine yaptırdıktan sonra projeye başlayacağız. Temiz bir bölge, temiz bir belde, temiz bir ilçe adına gerçekten tarihi bir adım atıyoruz.

İlküvez Bölgesinde Akpınar- Yoğunoluk yol ayrımında ormanlık araziye yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi; Göksu Köyü sınırları içinde ve kadastrosu yapılmış, en yakın yerleşim yeri 5 km mesafede bulunuyor.