Erciş'teki Vahşetin Yankıları Sürüyor

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesinde öldürülen 5 kişinin defnedileceği Kırkağaç köyünde cenaze hazırlıkları tamamlandı.

Vahşetin yaşandığı ev hala jandarma kordonu altında tutulurken, Burhan Aslan'ın memleketi Kırkdeğirmen köyünde ise sessizlik hakim. Çelebibağı Belediyesi tarafından köyün mezarlığında anne Sahide ve çocukları için yan yana mezarlar kazılırken, iki taziye çadırı kuruldu. Köylü kadınlar, Burhan Aslan'ın dini nikahlı eşi Makbule Aslan'ın evini ziyaret ederek taziyelerini bildirirken, erkekler ise çadırda gelecek cenazeleri bekliyor.
Gazetecilere Kürtçe açıklamalarda bulunan Makbule Aslan, köyde ikamet ettiği için olayı sonradan duyduğunu belirterek, "Onun evi beldede. Köyden ayrıldıktan sonra bir daha gelmedi. Çocukları bize gelir, bir hafta kaldıktan sonra giderlerdi. Düşmanımız da yoktu. Kim yaptı bilmiyoruz" dedi.
Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser ise, acı veren bir olay olduğunu belirterek, "5 kişi katledildi. Muhtemelen akşam saatlerinde yaşanmış. Olay yerine vardığımızda anne ve çocukları cansız bir şekilde yatıyordu. Evin kapı ve pencerelerinde bir zorlama yoktu. Muhtemelen aile bu kişileri tanıyor. Lambalar yanıyordu. Olayın sebebi ve kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Mezarları belediye olarak kazdık" şeklinde konuştu.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından, cesetlerin Kırkdeğirmen köyüne gönderilerek defnedileceği bildirildi.
Bu arada Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, soruşturmanın gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğini, bu konunun çok önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Fani, cesetler üzerinde yapılan otopsinin ardından hazırlanan raporla ilgili bilgi sahibi olmadığını anlatarak, "Sonuçlar bize bildirilmedi. Tecavüzle ilgili bir bilgimiz yok. Gözaltı henüz bulunmamaktadır. Sadece tanıkların ifadeleri alınmış. Temennimiz olayın fail veya faillerinin kısa sürede ortaya çıkması. Bunun için ilgili birimler her türlü çabayı
gösteriyor" diye konuştu.