Akdeniz Belediyesi'nde Bayram Hazırlıkları

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve temiz bir ortamda ve dini hükümlere uygun kesebilmeleri için kurban satış ve kesim alanlarını belirlendi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve temiz bir ortamda ve dini hükümlere uygun kesebilmeleri için kurban satış ve kesim alanlarını belirlendi.
Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçe sınırları içerisinde 25 ayrı noktada kurbanlık kesim yerleri, 5 ayrı noktada da kurbanlık satış alanları belirlendi. Vatandaşların bayramı huzurlu geçirmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Halkımızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir ülke ve yaşam diliyorum" dedi.
Zabıta, Temizlik ve Fen İşleri müdürlükleri ekiplerinin, 9 gün sürecek Kurban Bayramı ve tatili süresince hizmetlerin aksamaması, halkın sorun yaşamaması ve kirliliğin önüne geçilmesi için görevinin başında olacağını kaydeden Türk, "Kurban kesecek vatandaşlarımızdan da halk ve çevre sağlığını tehdit etmemeleri için belediyemizce belirlenen alanlar dışında kurban kesmemelerini istiyoruz. Kurban kesmek dini bir ibadettir. Ancak bunu yaparken de insan ve çevre sağlığını riske atmamalıyız" diye konuştu.
KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ
Akdeniz Belediyesi tarafından kurban kesmek isteyen vatandaşların, rahat bir ortamda, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlıklarını bizzat kesmelerine yardımcı olmak amacıyla belirlediği kurban kesim yerlerinden bazıları şöyle; "Üç Ocak Mahallesi Orman İşletme Tamir Bakım Atölyesi yanı, Turgutreis Mahallesi muhtarlık karşısı, Bahçe Mahallesi Ziyaret yanı, Siteler Mahallesi köprü başı, Hamidiye Mahallesi Salim Yılmaz Lisesi karşısı, Yeni Mahalle Fasihkayabalı Caddesi ile 5326 sokağın kesiştiği köşe, Çankaya Mahallesi 4721 sokak, Mesudiye Mahallesi 5107 sokak, Mesudiye Mahallesi 5123 sokak, İhsaniye Mahallesi Üniversite Hastanesi batı kısmı."
Satış yerleri ise, "Eski Fuar Alanı, Çıraklık Eğitim Merkezi Yanı, Nusratiye Mahallesi 5003 sokaktaki boş arsa, Bahçe Mahallesi Akyüz Parkı'nın yan tarafı, Huzurkent Mahallesi Atatürk Caddesi."