Yemen kargolara sıkı denetim getiriyor

ABD'yi hedef alan bombalı kargolardan sonra Yemen hükümeti, kargo taşımacılığına sıkı denetim getirmeye başladı. Yemen resmi haber ajansı Saba, Sivil

ABD'yi hedef alan bombalı kargolardan sonra Yemen hükümeti, kargo taşımacılığına sıkı denetim getirmeye başladı. Yemen resmi haber ajansı Saba, Sivil Havacılıktan sorumlu Ulusal Komitenin Yemen'den yurt dışına gönderilen kargoların olağanüstü denetimlerden geçirildiğini duyurdu.

Yemen hükümeti ayrıca havaalanlarında da terör örgütlerinin muhtemel metotlarına karşı olağanüstü güvenlik önlemleri almaya başladı.

Amerikan yönetimi ise perşembe günü gönderilen paketlerden 28 yaşındaki bomba uzmanı İbrahim Hasan el Asiri'yi sorumlu tuttu.

İsminin açıklanmasını istemeyen Amerikalı bir yetkili hem Asiri'nin son dönem faaliyetleri ve patlayıcı tecrübesinin onu en önemli şüpheli durumuna getirdiğini belirtti.

Asir'in Yemen'de saklandığı ve El Kaide'nin Arap Yarımadası şubesine bağlı olduğu da öne sürülüyor.

Katar Havayolları önceki gün yaptığı açıklamada Yemen'in başkenti Sana'dan Katar'ın başkenti Doha'ya ve oradan da Dubai'ye gönderilen bir bomba paketinin yolcu uçaklarından biriyle taşındığını duyurdu.

Bombanın bir bilgisayar içine saklandığı ve cep telefonu sim kartının beraberinde olduğu belirtildi.

Asiri hem Yemen ve hem de Suudi Arabistan'da en çok arananlar listesinde yer alıyor. Asiri geçtiğimiz yıl 23 yaşındaki kardeşini Suudi İstihbarat Şefi Prens Muhammed bin Nayif'e bombalı saldırı düzenlemesi için göndermiş, olayda Nayif yaralı olarak kurtulmuştu.

Batılı kaynaklar Yemen'in şu anda El Kaide'nin en önemli üslerinden biri haline geldiğini öne sürüyor. Ancak hem ABD ve hem de İngiltere Yemen'e askeri bir müdahale düzenlemenin gündemlerinde olmadığını belirtiyor.