Vob'un İstanbul'a Taşınmasının Gündeme Gelmesi

VOB'un İstanbul'a taşınmasının yeniden gündeme gelmesine İZSMMMO'dan tepki gelirken Başkan Topçu söz konusu gelişmelerin üzüntü verici ve doğru olmadığını söyledi

Vob'un İstanbul'a Taşınmasının Gündeme Gelmesi
VOB'un İstanbul'a taşınmasının yeniden gündeme gelmesine İZSMMMO'dan tepki gelirken Başkan Topçu söz konusu gelişmelerin üzüntü verici ve doğru olmadığını söyledi. Topçu İzmirli kurum ve kuruluşların da yaşananlar karşısında sessiz kalışına anlam veremediklerini belirterek birlik çağrısında bulundu.
İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Başkanı Feyzullah Topçu geçen hafta basında da yer alan Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası'nın (VOB) İstanbul'a taşınacağı yönündeki haberlerin İzmirliler için üzücü ve şaşırtıcı olduğunu söyledi. İzmir ve çevresindeki zirai üretici ve çiftçiyi dünya kartellerine ezdirmeyerek rekabetçi fiyatlar oluşturmalarını sağlayabilmek amacıyla faaliyete geçtiğini belirten Başkan Topçu. İzmir'in gözbebeği olan VOB'un kurulduğu günden bugüne Ege'nin gurur kaynağı olduğunu, İzmir'i tüm dünya finans arenası ile tanıştıran böyle bir finans kurumunun fiziksel olarak yerini değiştirmenin yararı ve amacının sorgulanması gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Topçu, "Küresel ve finansal işlemlerin artık tamamen sanal ağlar üzerinde gerçekleştirildiği günümüz finans dünyasında aslında sembolik bir anlamı olan mekan tercihinin böyle aleyhte kullanılıyor olması düşündürücüdür. Öte yandan geçen sene itibariyle ilk temettü ödemesini yaparak kara geçtiği açıklanan VOB'un fiziksel taşınma yerine kuruluş amacı içerisinde açıkca dillendirilmiş olan daha önemli yapısal sorunlarına ilişkin çözüm bulamamış olması da İzmirliler ve Egeli ziraatçi ve tüccarlar arasında bir süredir şaşkınlığa neden olmaktaydı" dedi.
İZSMMMO Başkanı Feyzullah Topçu gelişmelerin Ege iş dünyasında da ciddi sıkındılar doğuracağını belirterek İZSMMMO olarak bu uygulamanın doğru olmadığını, bu anlayışın karşısında olduklarını söyledi. Topçu ayrıca, VOB'un iki yıl önce de İstanbul'a taşınmasının gündeme geldiği süreçte İzmir'in tüm birimlerinin birlikte karara tepki göstermesine rağmen bugün sessiz kalışına bir anlam veremediğini söyledi. İZSMMMO Başkanı şöyle konuştu, "Daha iki yıl öncesi VOB İstanbul'a taşınmaması için İzmir'deki tüm dinamiklerin sivil toplum örgütleri, yerel basın sanayi ve ticaret odaları, esnaf birlikleri, milletvekilleri, BüyükŞehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarından oluşan heyet İstanbul'da birlik ve dayanışma gösterisi yaparken bu gün seslerinin çıkmamasına ve tepki göstermemelerine inanamıyoruz. Bu suskunluğun sebebi ne? Neden susuyoruz? İzmirimiz üzerinde ne tür oyunlar oynanıyor? Yoksa İzmir cezalandırılıyor mu? VOB Başkanından kamuoyunu aydınlatma adına bu konular ile ilgili açıklama bekliyoruz. Bu konuda tüm Egeli ve İzmirli sivil toplum kuruluşları ve halkımıza 'Taşınamaya Son, VOB İzmirlidir' çağrısı yapmak ve bunun için de örgütlü muhasebe meslek mensupları yapısı olarak son ana kadar da tüm mecralarda mücadele edeceğimizi belirtmek isteriz" dedi.