Sivas'ta et fiyatlarında yüzde 20 indirim yapıldı

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Kurban Bayramı öncesinde kentte et fiyatlarına yüzde 20 indirim yapıldığını açıkladı.

Sivas Tic

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Kurban Bayramı öncesinde kentte et fiyatlarına yüzde 20 indirim yapıldığını açıkladı.

Sivas Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşı sevindirecek bir karar alındığı belirtildi. Türkiye'de ve ilde son zamanlarda et sıkıntısının yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, "Sivas'ta et fiyatlarında yüzde 20 indirime gidildi" denildi.

Canlı hayvan yetiştiriciliğinde ön sıralarda olan, hatta canlı hayvan ihracatı yapan, tarım ve hayvancılıkta söz sahibi olan Sivas'ın hayvan ithal eder duruma geldiğine vurgu yapılan açıklamada, "Sivaslı esnafın en az etkilenmesi için çaba gösteren Sivas Ticaret Borsası ve üyeleri et fiyatlarını bir kez daha aşağı çekmeye karar verdi." ifadeleri kullanıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu da üyelerine ait iş yerlerinde kıymanın fiyatını 25 liradan 20 liraya, kuşbaşı etin fiyatını ise 27 liradan 22 liraya düşürdüklerini açıkladı. Hastaoğlu, bugün itibariyle bu fiyatlardan satış yapılacağını kaydetti.

Ticaret Borsası üyelerinin kar marjlarından düşürerek fiyatları aşağı çektiğini belirten Hastaoğlu, bunun büyük bir fedakârlık örneği olduğuna dikkat çekti.

Hastaoğlu, "Et Balık Kurumu (EBK) ve özel firmaların yapmış olduğu canlı hayvan ithalatından sonra piyasalar normale dönmeye başladı. Ancak yerli üretimde sıkıntı hala devam ediyor. Tüketiciyle üretici arasındaki dengeyi ayarlamak da borsa olarak bizim görevimiz. Gerektiği zaman devreye girerek gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Vatandaşlarımız endişe duymasın." dedi.