Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Erkan: Rant sağlasaydık borcumuz olmazdı

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Saim Erkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 'Rantçılar rahatsız oldu

Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Saim Erkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 'Rantçılar rahatsız oldu ' açıklamasına tepki gösterdi. Oda binasında dolmuş ve minibüs dernek başkanlarıyla birlikte açıklama yapan Erkan, rantçılıktan bugüne kadar hiç bir minibüsçü ve dolmuşçunun mahkeme kapılarına düşmediğini kaydetti.

Hafif Raylı Sistem projesinin faaliyete geçmesiyle birlikte kentte ulaşımı sağlayan dolmuş ve minibüs esnafını kaldırmak isteyen belediye ile dolmuşçu esnafı arasında mutabakata varılamaması tansiyonu tırmandırıyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada ''Rantçılar rahatsız oldu'' demesi, dolmuş esnafının tepkisine neden oldu. Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Saim Erkan, dolmuş hatlarının dernek başkanları ile birlikte yaptığı açıklamada Başkan Yılmaz'ın rantçı açıklamasına cevap verdi.

Yusuf Ziya Yılmaz'ın Hafif Raylı Sistem'in faaliyete geçmesiyle şoför esnafını bertaraf etmeye çalıştığını dile getiren Erkan, "'Bu zamana kadar rantçılıktan hiç bir minibüsçü ve dolmuşçu mahkeme kapılarına düşmedi. Bizler dolmuş ve minibüs plakalarımızı para verip de aldık. Sermayemizi dolmuş ve minibüs plakasına bağladık. 6 bin 7 bin TL para kazandığımızı iddia ediyorlar. Biz minibüs ve dolmuşçuların bankalara en az 30 ile 100 bin TL arasında kredi borcu vardır. Yanlış bilgi vererek kamuoyunu yanıltmaya çalışılıyor.'' dedi.

Samsun'da kapasite artırımı adı altında minibüs hatlarından belediyenin ilave para aldığı iddia eden Yusuf Saim Erkan, ''Belediye 2 yıl içinde binin üzerinde ''c'' plaka satmıştır. Hem plaka satıp hem de minibüsçülerin trafikte terör oluşturduğundan bahsetmek gülünçtür. 2 yıl içinde minibüs ve taksicilerden değişik ödemeler adı altında paralar alınmıştır. Bu rantçılık değil midir?'' şeklinde konuştu.