Sakaryalı Mobilyacılar Tek Çatı Altında Toplanacak

Sakaryalı mobilyacılar tek çatı altında toplanmak için bir araya geldiler.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında bir araya gelen sektör temsilcileri tek çatı altında toplanmak için harekete geçtiler. Sakarya'da faaliyet gösteren SABOM, ASEM ve SATSO Meslek Komitesi üyeleri mobilya sektörüne markalaştırma çalışmaları kapsamında tek çatı altında toplanma kararı aldılar.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakaryalı mobilyacıların tek çatı altında toplanması gerektiğini ifade ederek, "Bu yapılanma ile ilimizin lokomotif sektörü olan mobilyacılık en fazla beş yıl dayanır. Sonra il dışından gelen markalara teslim oluruz. Bundan geçtik, önümüzde dünyaya mobilya satan Çin devleti gibi bir tehlike var. Tek çatı altında toplanarak hem kendi markamızı oluşturmak, hem de rekabet edecek güce ulaşmak zorundayız'' dedi.
Toplantıda alınan karar gereği her kesimi temsil edecek bir komisyon oluşturulmasına ve tüzük çalışmalarına başlanılmasına karar verildi ve bu konuda Neşet Peker yetkilendirildi. Ayrıca toplantıda tüm imalatçı ve mağazacı mobilyacılara yönelik, Kalkınma Ajansı kredisi ile ilgili bilgilendirme yapılmasına ve bir fuar düzenlenerek, imalatın tanıtılmasına yönelik toplantı yapılması kararlaştırıldı.