Sağlık-Sen'den Midyat Devlet Hastanesi yönetimine tepki

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi'nin uygulamaları Mardin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası(Sağlık-Sen)'nın tepkisine neden oldu.

Sa

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi'nin uygulamaları Mardin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası(Sağlık-Sen)'nın tepkisine neden oldu.

Sağlık-Sen Midyat Temsilci Murat Nayır'ın hastanede meydana gelen sıkıntıları başhekime iletmesiyle meydana gelen tartışma sonunda ilçe temsilcisinin 'aylıktan kesme' cezasıyla cezalandırıldığı iddia edildi. Sağlık-Sen Mardin Temsilciliği Başkanı Mustafa Akbaş, yaptığı basın açıklaması ile başhekim Emine Al'a tepki gösterdi.

Midyat Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Akbaş ile sendika üyeleri hazır bulundu. Salık-Sen Mardin Temsilcisi Mustafa Akbaş, Midyat Devlet Hastanesi'nde değişen bir şey olmadığını savunarak, "Hastanede personellerin talep ve beklentilerini başhekime söyleyen ilçe temsilcimiz Murat Nayır'a Başhekim Emine Al tarafından 'aylıktan kesme cezası' verilmiştir. Temsilcimiz laboratuarda var olan nöbet listesinin yalnız belli kişileri kayırmaya yönelik olduğunu, nöbet tutan personelin her ay sabit nöbet tuttuğunu, nöbet talep eden diğerlerinin nöbete dâhil olmasını başhekime iletmiştir. Oluşan sözlü tartışma sonunda Sağlık-Sen Midyat Temsilcisi'ne aylıktan kesme cezası verilmiştir. Başhekim bir ay önce Başbakanlık İletişim Merkez (BİMER)'den nöbet mevzuatını talep eden personele de uyarı cezası vermiştir. İdarecilerin birinci görevi çalışanların motivasyonlarını sağlayarak vatandaşa verilecek kalitesini yükseltmektir." şeklinde konuştu.

Akbaş, yaptıkları üye ziyaretlerinde personelin motivasyon bozuk olduğunu ve hastane içinde mevzuata aykırı görevlendirmeler yapıldığını ileri sürerek, "Personel cezadan çekindiğinden dolayı seslerini çıkarmamaktadır. Hastanenin fiziki imkânları hasta ve personeli yeterince rahatsız etmektedir. İdarecilerin de baskıları sıkıntıları kat be kat artırmaktadır. Sağlık-Sen ilçe temsilcimiz rüşvetten, ihaleye fesattan, adam kayırmaktan değil, personellerin hakkını savunduğu için bu cezayı almıştır. Bu ceza hak için alınmışsa ceza değil, bizim için ödüldür, şereftir, boynumuzda taşıyoruz. Durumu siz değerli kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Sendika temsilcileri yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.