Kırgızistan'daki Parlamento Seçimlerinin Resmi Sonuçları Açıklandı

Kırgızistan'da 10 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinin resmi sonuçları açıklandı

Kırgızistan'da 10 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinin resmi sonuçları açıklandı. Sonuçları açıklayan Merkez Seçim Komisyon Başkanı Akılbek Sariyev, ön sonuçlardaki bilgilerin değişmediğini ve parlamentoya beş partinin girdiğini açıkladı.
Saritev, "Seçim Yasası'na göre gerçekleşen seçimler sonucunda Atayurt partisi yüzde 8,47, Sosyal Demokratlar Partisi yüzde 7,83, Ar-Namıs yüzde 7,57, Cumhuriyet Partisi yüzde 6,93, Ata Meken Partisi de yüzde 5,49 oranında oy aldı" derken, bu beş partinin yüzde 5'lik barajı geçtiğini kaydetti.
Son sonuçların açıklanmasından önce parlamentoya giremeyen partiler, protesto gösterileri düzenleyerek seçim sonuçlarına karşı olduklarını, oyların yeniden sayılmasını istediklerini bildirmişlerdi. Merkez Seçim Komisyon Başkanı Akılbek Sariyev de buna cevap olarak yeniden oyların tamamen iptal edilmesi için yasal zorunluluğunun olması gerektiğini, tamamen sayılması ile ilgili normların olmadığını, dolayısıyla hiç bir şey yapamayacaklarını bildirdi. Kırgızistan'da 10 Ekim tarihinde düzenlenen parlamento
seçimlerinde 1 milyon 679 bin 710 seçmen oy kullandı.