İzmir İl Genel Meclisi'nin 2011 yılı bütçesi 114 milyon lira

İzmir İl Genel Meclisi'nin 2011 yılına ait bütçe görüşmelerine başlandı. Toplantı öncesi meclise bilgi veren İl Genel Sekreteri İrfan İçöz, titiz bir

İzmir İl Genel Meclisi'nin 2011 yılına ait bütçe görüşmelerine başlandı. Toplantı öncesi meclise bilgi veren İl Genel Sekreteri İrfan İçöz, titiz bir çalışma sonunda 2011 bütçesini 114 milyon lira olarak belirlediklerini, bunun 64 milyon lirasının cari gider, 2,8 milyon yatırımlar, 22,1 milyon lirasının transfer giderleri için ayrıldığını söyledi. Cari giderlerin içinde eğitim harcamalarının da geldiğini hatırlatan İçöz, 17 milyon liranın da personel giderleri olduğunu belirtti. Bütçe, incelenmesi için Plan Bütçe Komisyonu'na oybirliğiyle havale edildi.

'İZDOP HOŞ OLMAYAN BİR DURUMA DÜŞMESİN'

İl Genel Meclisi'nin, eski Tekel binasını güçlendirerek hizmet binası yapma kararından sonra 28 Mart 2000 tarihinde 2. katının 860 metrekarelik kısmı ile 1. katındaki bir bölümün İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) Müdürlüğü'ne kiralanması ve idarenin talebi halinde bir ay içinde tahliye etmek kaydıyla geçici olarak tahsis edilmesiyle ilgi tartışmalara da açıklık getirildi. 14 Mayıs 2008 tarihinden bu yana tahliye için beklendiğini, oysa protokolün bir ay içinde boşaltma şartı bulunduğunu aktaran İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "İZDOB Müdürü Aytül Büyüksaraç, 'Sezon ortasındayız. Gideceğimiz yer yok. Şu an binayı boşaltmamız mümkün değil.' diyor. Herkesin imza attığı anlaşmaya sadık kalmasını ve uymasını bekliyoruz. Burası bizim tapulu yerimiz. İki yıldır çıkın diyoruz, hoş olmayan bir durum olmadan çıkmalarını bekliyoruz. Sonuçta kanuni hakkımızı kullanmak zorunda kalmayalım." şeklinde konuştu.

'İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NİN AĞAÇLARININ KESİLMESİYLE İLGİMİZ YOK'

Bir diğer sıkıntının da İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne ait hatıra ormanındaki ağaçların kesilmesi olduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Değirmenci, konunun kendileri dışında geliştiğini söyledi. Denizcilik Müsteşarlığı, İzmir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi ve Trafik Gözetleme İstasyoni inşaatı için bütün kanuni izinleri aldıktan sonra yapım için Denizcilik Müsteşarlığı ile İl Özel İdaresi arasında 13 Mayıs 2009 tarihinde protokol imzalandığını aktaran Değirmenci, bu kapsamda 11 tane çelik kule inşaatının 27 Nisan 2010'da ihale edildiğini, Bayraklı ve diğer yerlerdeki izinler için ilgili bütün kurumlardan kanuni izinlerin alındığını belirtti. Bayrak'lıda yapılacak hizmet binasının arsasının ise Orman Bölge Müdürlüğü'nden tahsisli olup bu alanda inşaat, ağaç kesimi ve gerekli her türlü faaliyetin onayının alındığını belirten Değirmenci, çoğunluğunun okaliptüs olmak üzere 90 ağaç kesiminin kendileri dışında yapıldığını savundu.

'CUMHURİYETİN İLERLEYEN YILLARINDA KILIK KIYAFET DEĞİL, BAŞARIDAN SÖZ EDECEĞİZ'

Hayatı boyunca üç çeşit insan gördüğünü, bunlardan ilkinin 35-40 yıl geçmesine rağmen devamlı aynı söylemleri ezberlemiş gibi tekrar ettiğini, ikincisinin cümleleriyle insanları ısıran yılan gibi kişiler, üçüncüsününse zaman içinde kendini sorgulayan ve yanlışlarını görebilenler olduğunu belirten AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Nazmi Kalyoncu ise son dönemlerde üçüncü konumdaki insanların ön plana çıktığını sevinerek gördüğünü söyledi. Hâlâ kılık kıyafetle uğraşıldığını, bunun yerine ülkenin bir adım daha ileri götürülmesinin hesabının yapılması gerektiğini aktaran Kalyoncu, "Cumhuriyetimizin ilerleyen yıllarındaki kutlamalarda, bugünkü konular yerine dünya çapında yapılan atılımlarımızı konuacağız. İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inecek olmasını, İzmir Limanı'nın dünya limanı olmasını, İnciraltı'nın turizm merkezi olmasını konuşacağız." dedi.