İzmir'deki sivil toplum kuruluşları: Her türlü terörü lanetliyoruz

İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşları, İstanbul Taksim'de meydana gelen bombalı törer saldırısını lanetledi.

Vatana Hizmet İçin El Ele Konfederas

İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşları, İstanbul Taksim'de meydana gelen bombalı törer saldırısını lanetledi.

Vatana Hizmet İçin El Ele Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Atasoy, "Terör, kan akıtmak için durmuyor. Terörün her şeklini lanetliyoruz." dedi.

Taksim'deki olayda beşi ağır 15 polis memuruyla 17 sivil vatandaşın yaralandığını üzülerek öğrendiğini belirten Atasoy, "Terör olayları durmuyor. Polis, asker ve sivilileri hedef alan terörün her türlüsünü lanetliyor ve arkasında her kim varsa kınıyoruz. Özellikle polislerin hedef alınması gösteriyor ki ülkeyi karıştırmak, vatandaşları birbirine düşürmek istiyorlar ama emellerine ulaşamayacaklar." şeklinde konuştu.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Ömer Lapçin ise, "Peygamberimiz (SAV) zamanında da dine karşı gelenler, terör estirenler, zulmedenler vardı ama hiçbir zaman, 'Gidin öldürün' denmedi. Bunu yapanların dinle ve insanlıkla uzaktan yakından ilgileri olamaz." dedi.

Ege Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş da terörü lanetlediğini belirterek, "İstanbul Taksim'de yapılanlar, hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunları görüp duydukça insanın vicdanı almıyor. Sivil, asker, polis demeden yapılan bu saldırıyı yapanlar insan olamaz. İnsanlarımız bu tezgahlara gelmeyecektir. Halkımızı sokağa dökmeye çalışıyorlar ama insanlarımız bunlara prim vermeyecek. Dış güçler ve hainler halkın rahatını, ülkenin istikrarını istemiyor. Ülkemizin geleceği aydınlık olacak. Bu konuda uzun yıllardır halkın gösterdiği sabır, metanet ve hoşgörü çok önemlidir." diye konuştu.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Başkanı Osman Göktaş ise şunları söyledi: "Terör, bir insanlık suçudur. Nefretle ve esefle kınarız. Saldırıyı nefretle kınıyorum. Sorumluların bir an evvel yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyorum. Aziz milletimize sükûnet içinde olmalarını, yetkili ve etkili makamlarda oturanların ise bu olayı çok açık seçik bir şekilde en ince detaylarına kadar açıklığa kavuşturmalarını istiyoruz."