Düzce'nin Aydınpınar İlköğretim Okulu Velileri Okul İstiyor

Düzce'nin Aydınpınar Köyü'nde bulunan ilköğretim okulunun fiziki şartlarının kötü olduğunu ifade eden veliler harekete geçti

Düzce'nin Aydınpınar Köyü'nde bulunan ilköğretim okulunun fiziki şartlarının kötü olduğunu ifade eden veliler harekete geçti. Yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını belirten veliler, Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay'ı ziyaret ederek, "Lüks bir şey değil, güzel bir okul istiyoruz" dediler.
Aydınpınar İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Ayfer Yüksel, halen Aydınpınar Köyü'nde eğitim veren ilköğretim okulunun fiziki yapı itibariyle 1 geçici prefabrik bina, 1960'lı yıllarda yapılmış çok eski 4 ayrı bina olmak üzere 5 ayrı binadan oluştuğunu söyledi. 1999 yılında yaşanan Düzce depreminden bu yana, aynı yapıyla üstelik öğrenci sayısı da artarak eğitim öğretim yapıldığını belirten Yüksel, "Mevcut bina ihtiyacı karşılamıyor. Taşıma merkezli bir ilköğretim okulu. Kavakbıçkı, Çınarlı ve Kestane Köyü ile Yılankaya Mahallesi'nden gelen öğrenciler de okulumuzda eğitim görüyor. Okulumuzda yaklaşık 500 öğrenci bulunuyor. Yemekhanemiz okulun fiziki yapının yetersizliğinden dolayı koridordadır. Tuvaletlerimiz binalardan ayrı olarak okul binalarının dışında. Binalar, mevcut derslik ihtiyacını da karşılamıyor. Mevcut binalar eski ve yetersizdir. Bütün bu yetersizliklerden dolayı, pek çok veli okulun fiziki yetersizliğini ileri sürerek çocuklarını Düzce Merkez'deki okullara gönderiyorlar. Aydınpınar ve çevre köylerin velileri olarak çocuklarımızın daha iyi eğitim öğretim görmeleri için köyümüze yeni bir bina yapılmasını istiyoruz" dedi.
"İl başarı sıralamasında 37. olan bir okulun öğrencileri bunu hak etmiyor" diyen Yüksel, "Lüks bir şey değil, güzel bir okul istiyoruz. Ekmek, su kadar önemli bir ihtiyaç. Eğitim seviyemiz çok güzel, fiziki şartlarımız da güzel olsun" şeklinde konuştu.
Düzce Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay'ı AK Parti Düzce İl Teşkilatı binasında ziyaret ederek, taleplerini aktaran Yüksel, "Muhtarımız bu konu ile yakından ilgileniyor. Ankara'ya kadar gitti. Okulun ancak 2013 yılında yatırım programa alınabileceği ifade edildi. Biz bunun biraz daha çabuklaştırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Düzce Milletvekili Celal Erbay da, konuyla ilgileneceğini ifade ederek, "Okulumuzun fiziki durumu herkesi üzecek bir halde. Bu bizim için yüz kızartıcı bir tablo. Ben ilgili yerlerle görüşüp, bu çocuklarımızın daha iyi bir mekanda eğitim öğretim görmelerini sağlamaya çalışacağım" dedi.