Doğayı Ve Hayvanları Koruma Gönüllü Sema Şimşek'ten Çağrı:

Erzurum'un Çat ilçesinde yaşayan Doğayı ve Hayvanları Koruma gönüllüsü Semra Şimşek, bazı veteriner hekimler nedeniyle belediyelere ait hayvan toplama merkezlerinin adeta ölüm kampına dönüştüğünü iddia etti

Doğayı Ve Hayvanları Koruma Gönüllü Sema Şimşek'ten Çağrı:
Erzurum'un Çat ilçesinde yaşayan Doğayı ve Hayvanları Koruma gönüllüsü Semra Şimşek, bazı veteriner hekimler nedeniyle belediyelere ait hayvan toplama merkezlerinin adeta ölüm kampına dönüştüğünü iddia etti. Şimşek, Veteriner Hekimler Odası'na yazdığı mektupla soruna çözüm bulunmasını istedi.
Veteriner Hekimleri Odası'na yazdığı mektupla Türkiye'nin dört bir yanındaki Belediye sahipsiz hayvan bakımevlerinde çalışan veteriner hekimleri hakkında ki taleplerini ilettiğini belirten Doğayı ve Hayvanları Koruma gönüllüsü Semra Şimşek, bu gün belediye bakımevlerinin birer ölüm kampı olmalarının en önemli etkenlerinden birisinin, o bakımevlerinin veteriner hekimleri olduğunu ileri sürdü.
Bakımevlerine hapsedilmiş hayvanların aç ve susuz bırakılmaları, yazın kavurucu sıcaklara, kışın ise kara ve yağmura teslim edilmelerinin belediye veteriner hekimlerinden kaynaklandığını aktaran Şimşek, buralarda çalışan veteriner hekimlerin bu hayvanları acıkan, susayan, sıcak ve soğuktan etkilenen, hisleri olan canlılar olarak görmediklerini söyledi.
Yıllardır hayvan hakları mücadelesinin içinde olan insanlar olarak bakımevlerinin düzeltilmesi için belediye başkanlarını ve yetkilileri ikna etmek için çabaladıklarını ifade eden Şimşek, "Yetkilileri ikna ettiğimiz zaman önümüzdeki en büyük engel ve direnç olarak belediye veteriner hekimleri çıkmakta ve başkanları vazgeçirmektedirler. Belediyelerde çalışan veteriner hekimlerinin büyük bir kısmı 'belediye bütçelerine zehir ve et için para ayrılması ve belediye icraat raporlarında öldürülen sahipsiz hayvanların sayılarının yapılan iyi işler olarak yazılması' yönünde telkinleri oluyor. Ama artık açlığa, susuzluğa mahkum eden, barınaklarda sahipsiz hayvanları tedavi etmeyi zul olarak gören, hayvanların ormanlara atılmasını ve sokaklarda öldürülmelerini organize eden, bu emri veren, bu tür emirleri yerine getiren belediye veteriner hekimi yaklaşımının değişmesi gerekiyor" diye konuştu.
Bu konuda Veteriner Hekimler Odası'na büyük görev düştüğünü kaydeden Şimşek, "Belediye veteriner hekimlerine eğitim verilmesi, kötü koşullardaki bakımevlerini yöneten veteriner hekimlerine mesleki etik çerçevesinde ihtar ve ikazda bulunulması, şehrinizde bulunan bakımevinin oda yönetimi olarak ziyaret edilmesi ve çalışmaların takip edilmesinin, ölüm kampı barınaklardaki hayvanlar için uygar yasam koşulları olarak geri döneceğine inanıyorum" diye konuştu.