Apek Buğday Ve Arpa Ekimini Geliştirmek İstiyor

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, kooperatif bünyesindeki mağaza çalışanları ile bir araya geldi.

Apek Buğday Ve Arpa Ekimini Geliştirmek İstiyor
APEK Müdürü Kamil Özmen ve APEK'e bağlı 19 satış mağazasında görevli personelin katıldığı toplantı, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın misafirhanesinde yapıldı. Kooperatifin çalışmaları ve sıkıntılarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan APEK Başkanı Ahmet Aya, ekimden, söküme kadar çiftçinin yanında olduklarını belirterek, "Kooperatif çalışanlarından köy çalışmalarına ağırlık vermelerini istiyorum. Çiftçinin sıkıntılarını yerinde görmek, çiftçiyi bölgesine ve toprağına göre hangi ürünleri ekebileceği konusunda bilgilendirmek, çiftçiyi yönlendirmek ve her alanda çiftçiye destek olmak istiyoruz" dedi.
Pancar ekiminin yanında alternatif olarak, sözleşmeli buğday ve arpa ekimini de geliştirmek istediklerini söyleyen Başkan Aya, "Bundan sonra her ay kooperatif ve satış mağazası personel ve yöneticileri ile bir araya gelip değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantılarda çiftçinin sıkıntılarının yanında, personelin performans değerlendirmesi de yapılacak. Masa başında oturup, çiftçinin gelip tohum, gübre almasına bekleyen bir personel istemiyorum. Personel köylere inecek ve çiftçiyi ekim alanları ile ilgili bilgilendirip, sorunlarını dinleyecek. Bunlar her toplantıda masaya yatırılıp, çözüme kavuşturulacak" diye konuştu.
APEK'in, Sakarya'nın üye bazındaki en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirten Başkan Aya, "APEK, hinterland alanı olarak da 5 ilde faaliyet gösteren kurumsal bir kimliğe sahip. Bugün burada çiftçilikten geçimini sağlayan üyelerimizin sıkıntılarının yanında, kooperatifimizin çalışmalarını masaya yatırdık" dedi.