SMS dolandırıcılarından 3 bin 494 lirasını aldıkları vatandaşa mesaj: Soğuk bir su için de kendinize gelin

Emniyet tarafından vatandaşın değişik yollarla sürekli uyarılmasına rağmen, SMS yoluyla hesapları boşaltılan, binlerce liralık kontör kaptıran mağdurl

Emniyet tarafından vatandaşın değişik yollarla sürekli uyarılmasına rağmen, SMS yoluyla hesapları boşaltılan, binlerce liralık kontör kaptıran mağdurların ardı arkası kesilmiyor. Ordu'nun Ünye ilçesinde SMS yoluyla dolandırıcıların ağına düşerek 3 bin 494 lirasını kaptıran Ş.S'nin hikayesi dolandırıcıların ne kadar sistemli çalıştıklarını ortaya koyuyor. Üstelik Ş. S, Ünye'de dolandırılan tek kişi değil. Kendisi gibi dört kişinin daha aynı yöntemlerle 7 bin liradan 2 bin 500 liraya kadar dolandırıldıklarını belirtiyor. Ş.S, "En çok zoruma giden de dolandırıcıların 'soğuk bir su için de kendinize gelin' mesajı oldu." diyor.

Telefonlara gelen "10 bin lira kazandınız, bir araç kazanma şansını yakaladınız, ya da yirmi TL yükleyin bir araç kazanın, x ürünü kapağı altındaki şifreyi gönderin oturma grubu kazanın, kampanyadan kazandığınız, 10 bin TL x operatörü olan hattınıza yüklenmiştir." şeklinde gelen SMS mesajları vatandaşların dolandıracakların bir oyunu. Ünyeli Ş.S. isimli vatandaş bu SMS mağdurlarından biri. Ş.S'nin telefonuna sözkonusu mesaj gelince Ş.S. mesajda gelen numarayı geri arar. Telefona çıkan bayan "Efendim konuşmalarımız güvenliğiniz açısından noter huzurunda kayıt altına alınmaktadır." şeklindeki sözlerle Ş.S.'nin güvenini kazanır. Ş.S' ye hangi banka ile iş yaptığını soran telefondaki ses kazanmış olduğu on bin lirayı aktaracaklarını belirtir. "Lütfen en yakın bir ATM ye gidiniz birkaç işlem yaptıktan sonra parayı şu saate kadar çekmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızı kaybedeceksiniz." sözleri üzerine S,Ş hesabı olan bankanın ATM'sine gider. Daha sonra yirmi sekiz kez işlem yaptırıp her defasında makbuz aldırtan telefondaki dolandırıcı, bununla da yetinmeyip akabinde de, "Efendim parayı çekmek için bin lira yatırmanız gerekiyor, paranızı 11 bin lira olarak geri alacaksınız." der. Ş.S. bu durumdan sonra şüphelenip "Siz dolandırıcı mısınız?" diye sorunca cevap yerine telefondan kahkaha seslerini duyar. Durumu anlayan Ş.S, kartını tekrar ATM ye taktığında hesabında 3 bin 494 lirasının çekildiğini görmesi üzerine şoke olur. Yine aynı numarayı arayarak ulaştığı kimselere "Bu paranın 2 bin 500 lirası benim değil lütfen yapmayın, etmeyin" diye yalvarması sonucu değiştirmez. Bir daha da dolandırıcılarla bağlantı kuramaz. Telefonuna gelen "Sayın Ş.S. soğuk bir su içinde kendinize gelin, rahatlarsınız" şeklindeki SMS ile dolandırıcılar Ş.S. ile alay etmeyi de ihmal etmez.

Ş.S. kendisini arayan numarayı, hesabından alınan paranın nereden çekildiğinin bilgilerini emniyete ve savcılığa verdiğini belirterek vatandaşın bu tür dolandırıcılara karşı uyanık olmasını istiyor. Ş.S, başına gelenleri tanıdıklarına anlattığında dört kişinin daha 7,00 TL, 7,000 TL, 4,000 TL, 2,500 TL. şeklinde dolandırıldığını öğrendiğinde bu oyunun tek mağdurunun da kendisi olmadığını öğreniyor.