Bursa Barosu başkan adayı Birkan: Bursa Barosu'nda değişimin zamanı geldi

Bursa Barosu başkan adayı Avukat Zekeriya Birkan, mevcut baro yönetiminin babadan oğula geçen statükocu anlayışa sahip olduğunu belirterek baro yöneti

Bursa Barosu başkan adayı Avukat Zekeriya Birkan, mevcut baro yönetiminin babadan oğula geçen statükocu anlayışa sahip olduğunu belirterek baro yönetimini eleştirdi.

Bursa Barosu'nda pazar günü gerçekleşecek seçimleriyle ilgili düzenlenen genel kurulda konuşan Birkan, 'değişim'in mutlak süratle gerekli olduğunu savundu. Birkan, mevcut yönetimin heyecanını kaybettiğini, yeni bir heyecanla baronun sorunlarının çözümüne talip olduklarının söyledi.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Genel Kurul'da divan üyeleri ve meslektaşlarına hitaben bir konuşma yapan Zekeriya Birkan, "Biz mevcut babadan oğula geçen statükoyu değiştirmek için aday olduk." dedi. Mevcut baro yönetimdekilerin kişilikleri veya siyasi görüşleriyle ilgili hiçbir sorunlarının olmadığına dikkat çeken Birkan, "Bizim iddiamız mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını yönelik daha iyi çözümler üretmektir." şeklinde konuştu.

"MEVCUT YÖNETİM HEYECANINI KAYBETTİ"

Mevcut yönetimin yılların verdiği yorgunluk nedeniyle mesleğin sorunlarına çözüm üretememe ve heyecanlarını kaybetme noktasına geldiğini belirten Birkan, kendisinin 2 yıl önceki seçimlerde yaptığı konuşmadaki sorunların halen sürdüğünü iddia etti.

Birkan, mevcut Adliye Binası'ndaki baro odalarının yetersizliği ve avukatların her gün cübbe için para ödemesini içine sindiremediğini belirterek, "Baro Evi de meslektaşlara uygun olarak işletilmiyor. Özellikle BAOB Yerleşkesi'nde bulunan ve 700 bin TL'yi bulan Baro Odası'ndan hiçbir meslektaşımın haberi yok. Baro yönetimi en basit sorunlara bile çözüm üretemez noktaya geldi. Son olarak aidatlar bile çarçur edildi." şeklinde konuştu.

"HEYECAN VE AŞKLA YÖNETİME TALİBİZ"

Yeni bir heyecan ve aşkla baro yönetimine talip olduklarını ifade eden Zekeriya Birkan, adliye binasının yeni yeri konusunda da meslektaşlarının isteklerine cevap verecek nitelikte bir yer olması için çalışacaklarını söyledi. Meslektaşları arasında yaptıkları anketlerde öncelikli sorunlardan birisinin ise konut ve ofis sıkıntısı olduğunu bildiren Birkan, TOKİ ile görüştüklerinin altını çizdi.

"BURSA BAROSU'NDA DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ"

Bursa Barosu başkan adayı Avukat Zekeriya Birkan, Bursa Barosu'nda artık değişim zamanı geldiğini vurgulayarak, meslektaşlarından kendilerine 2 yıllık yetki vermesini istedi. Bursa Barosu yönetiminde değişimi savunan gençliği temsil ettiklerinin altını çizen Birkan, amaçlarının gençlerin umudunu yönetime taşımak olduğunu dile getirdi.

Birkan sözlerini şöyle tamamladı: "Biz seçimlerde kimseyi kendimize rakip olarak görmüyoruz. Hepimiz meslektaşız ve kardeşiz. Bizim iddiamız sadece Bursa Barosu'nun bir meslek kurulu olduğunu hatırlatarak daha iyi bir yönetim ve mesleğimizin sorunlarına çözümler üretmektedir. Bu düşüncelerle meslektaşlarımızdan bizlere görev vermesini bekliyorum."