Osmaniye katı atık bertaraf tesisi projesi revize ediliyor

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Katı Atık Bertaraf Tesisinin,

Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda Katı Atık Bertaraf Tesisinin, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yapılması önerilen proje revizyonunun uygulanması ile birliğin 2011 yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Mevcut kurulması planlanan tesisin verimli çalışmayacağının tespit edildiği ve proje üzerinde revizyon uygulaması mevcut birlik yapısı korunarak yapılmasının önerildiğini söyleyen Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara toplantıda konu ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerini aldı. Oy birliğiyle alınan karar ile mevcut birlik devam ettirilerek bakanlığın proje revize uygulaması önerisi kabul edildi.

Toplantı sonunda açıklama yapan Kadir Kara şöyle konuştu: "Daha önce mekanik ve biyolojik ayrıştırma tesisi olarak planlanan Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisini bundan sonra kompost bir sistemle yani her türlü kokudan ve çevre kirliliğine uzak bir şekilde yapılması konusunda bir karar aldık. Aldığımız bu karar doğrultusunda artık Osmaniye'mizde çöplerimizin kaynağından ayrıştırılması yani organik atıklar ayrı plastik, kağıt ve buna benzer katı maddeler ayrı olarak toplanacak. Yinede tesisimizin olduğu yerde bir ayrıştırma ünitemiz olacak. Bu vesile ile Osmaniye'mizin en önemli konularından birisinin giderildiğine inanıyor ve düşünüyoruz. Ben bu karara imza atan birliğimizin tüm meclis üyelerine Osmaniye adına teşekkür ediyorum."

İl Genel Meclis Başkanı Hamza Tor ise, "Bu konuda hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan bu konuda nasıl bir katkı yapılacaksa bizler hazırız. Tüm birlik üyesi arkadaşlarımın bu konuda önemli destekler vermesi gerekiyor. Osmaniye'mize yapılacak bu hizmet için ne görev varsa hep birlikte yapmaya hazırız." dedi.