Orta Asya'nın en büyük petrol ve doğalgaz fuarı açıldı

Orta Asya'nın en büyük petrol ve doğalgaz fuarı, Kazakistan eski başkenti ve finans merkezi Almatı'da kapılarını açtı.

Bu yıl 18. düzenlenen fuarın

Orta Asya'nın en büyük petrol ve doğalgaz fuarı, Kazakistan eski başkenti ve finans merkezi Almatı'da kapılarını açtı.

Bu yıl 18. düzenlenen fuarın açılışını, Kazakistan Petrol ve Doğalgaz Bakanı Sauat Mımbayev yaptı. Yağışlı havaya rağmen fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Atakent Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda 4 gün boyunca küresel enerji sektörünün son teknoloji ürünleri sergilenecek.

Fuara; Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Türkiye ve Rusya başta olmak üzere 30 ülkeden yaklaşık 500 firma katılıyor. Fuarda petrol ve gaz sektörünün devlerinden KazMunayGaz, Rus gaz üreticisi ve dağıtıcısı Gazprom, Azerbaycan'dan SOCAR ve Çin Ulusal Devlet Petrol Şirketi CNPC yerini aldı.

Kazak Bakan Sauat Mınbayev fuar açılışında yaptığı konuşmada, fuar sayesinde enerji sektöründeki gelişmelerin daha yakından izlenebileceğini aktardı. Mınbayev, Kazakistan'ın petrol ve gaz sektöründe en önemli ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Fuar, Rusya, Almanya, Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Kazakistan fuar şirketi Iteca, tarafından organize ediliyor.

Fuara katılan Meke firması Kazakistan Temsilcisi Tolga Tekiroğlu, yaptığı açıklamada fuara ilk kez katıldıklarını ve katılımdan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Kazakistan'ın çok önemli petrol ve gaz üreticisi bir ülke olduğuna dikkat çeken Tolga Tekiroğlu, Türk işadamlarının petrol ve gaz sektöründe daha fazla yatırım yapmaları gerektiğinin altını çizdi.