Konya Barosu avukatları başkanını seçiyor(TEKRAR)

Konya Barosu'nda seçim heyecanı doruk noktaya ulaştı. Adaylardan Avukat Fevzi Kayacan, başkan seçilmesi halinde avukatların adliyelerde yaşadığı ihtil

Konya Barosu'nda seçim heyecanı doruk noktaya ulaştı. Adaylardan Avukat Fevzi Kayacan, başkan seçilmesi halinde avukatların adliyelerde yaşadığı ihtilafların çözümü için Uzlaştırma ve Etik Kurulu oluşturacağını açıkladı. Kayacan, meslekte yeni olan avukatlara uygun koşullarda kredi verilmesi için de projelerinin bulunduğu bilgisini de verdi.

Konyalı avukatlar Pazar günü yeni baro başkanını seçecek. Üç adayın yarıştığı seçimde projeleriyle meslektaşlarından önemli destek gören Avukat Fevzi Kayacan, meslektaşlarının kendisini başkan seçmeleri halinde yapacağı projeleri anlattı. Kayacan, avukatların sorunlarına çözüm bulacak projelerinin hazır olduğunu anlattı. İki kutuplu, stresli ve hareketli bir meslek olarak tanımladığı avukatlığın, zaman zaman bazı sorunları da beraberinde getirdiğinin altını çizen Kayacan, "Avukatla görevlerini yaparken, hakim,savcı, adliye personeli, müvekkil ile zaman zaman ihtilafa düşebiliyor.Yanlış anlamaların, olayların daha fazla büyümeden, avukatların cezalı duruma düşmeden kısa sürede olayların çözülmesi için bir kurul oluşturacağız. Bu Uzlaşma ve Etik Kurulu olacak. Böylece, meslektaşlarımız Ağır Ceza Mahkemelerinde sanık olmadan, Baro tarafından disipline verilmeden karşılıklı olarak uzlaşma sağlanabilecek bir zemin için bu kurul önemli bir misyon üstlenecek. Kurul ayrıca meslek kurallarını, mesleki dayanışma ve asgari nezaket kurallarını hatırlatacak" dedi.

Konya'da görev yapan avukatların en büyük sorunlarından birinin de ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Adayı Kayacan, "Adliyenin ulaşım sorunu sürüyor. Özel aracı olmayan avukatlar ile vatandaşlar işlerini takip için adliyeye gidip gelmekte zorlanmaktadır. Yerel yöneticilerle bu sorunun çözümü için gerekli görüşmeler çözüm alternatifleri sunulacak. Yine mesleğe yeni başlayan avukatlarımıza Barolar Birliği ile görüşerek uygun koşullarda kredi sağlanması için girişimlerde bulunacağız." diye konuştu.