Görmedikleri Peribacalarının maketlerini yapıyorlar

Nevşehir'de görme engellilerin göremedikleri dünyanın eşsiz güzelliklerinden biri olan peribacalarının maketlerini yapmaları amacıyla hazırlanan 'Kapa

Nevşehir'de görme engellilerin göremedikleri dünyanın eşsiz güzelliklerinden biri olan peribacalarının maketlerini yapmaları amacıyla hazırlanan 'Kapadokya Avuçlarımın İçinde' projesi başladı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor Kulübü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje ile görme engellilerin peribacalarının maketini yaparak, şekilsel olarak yapılarını hissetmelerini sağlanacak. Peribacası maketlerinin boyaması ve ışıklandırması ise işitme engellilere yaptırılacak.

Nevşehir Umut Pınarı Rehabilitasyon Merkezinde başlayan proje kapsamında Nevşehir'de görme engelliler proje gönüllüleri ile beraber alçıdan peri bacası yapıyor, işitme engelliler ise bu peribacalarını boyayarak, kendi hayal dünyasında ki peribacalarını ortaya çıkarıyorlar.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar yaptığı açıklamada, toplumdaki görme ve işitme engellilerin bir arada çalışacakları bu proje ile, engellilerin toplum yaşamına ciddi katkılar sağlamasının yanında, dünyanın en önemli doğal varlığı olarak da ele alınan peribacalarını görme engellilerin hissetmelerini sağlayacaklarını belirtti. Çintımar , "Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,Gençlik Merkezi ve Nevşehir Gençlik Spor Kulübünün ortaklaşa düzenlediği "Kapadokya avuçlarımın arasında" projesi bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıkmaktadır. Biz bu projeyi düşünürken ve ortaya koyarken tek amacımız ve gayemiz, engelli kardeşlerimizin çoluk ve çocuğumuzun toplum hayatına biraz daha fazla katılabilmeleri için bir katkıda bulunmaktır." şeklinde konuştu.

Proje Koordinatörü Halil İbrahim Başar da AB projesi olarak hazırlanan ve 4 bin 900 euro karşılıksız hibe desteği alan projenin Özsüt ve Umut Pınarı Rehabilitasyon Merkezi'nin sponsorluğunda gerçekleştirildiğini belirtti. 5 ay süre ile devam edecek proje bitiminde üretilen maket peribacalarının daha sonra sergileneceği ifade edildi.