Avusturya Samsun Fahri Konsolosluğu Açıldı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde kurulan Avusturya Fahri Konsolosluğu'nun açılışı, Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in katılımıyla gerçekleştirildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde kurulan Avusturya Fahri Konsolosluğu'nun açılışı, Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in katılımıyla gerçekleştirildi.
TSO bünyesinde Avusturya ile Samsun ve Karadeniz arasında köprü oluşturacak olan fahri konsolosluk ve konsolos görev teslimi töreni Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Avusturya'nın Türkiye'de Karadeniz'de Samsun'da yatırımlarını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.
Her iki ülkenin yatırımlar konusunun da kararlı olduğunu Spindelegger, "Açılan konsolosluk karşılıklı ilişkileri daha çok artıracaktır. Bundan sonraki süreç yatırım ve ilişkilerin daha da artmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ülkede bölgede önemli gelişmelerin yaşandığını, yatırımların gün geçtikçe artığını vurguladı. Demir, "İki ülkenin köklü bir geçmişe dayalı ilişkileri vardır. Bu tarihi ilişki günümüzde de artarak devam etmektedir. Konsolosluk bu ilişkileri, her alanda artıracaktır" diye konuştu.
Vali Hüseyin Aksoy, konsolosluğun önemine değinirken, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, odanın bölgenin ilin kalkınması için büyük çaba harcadığını, iki ülkenin ticari ilişkilerinin gelişmesi için önemli bir adımın atıldığını ifade etti.
Daha sonra ve Avusturya Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer, TSO Genel Sekreter Yardımcısı ve Avusturya Fahri Konsolosu Okan Gümüş'ü takdim etti. Gümüş, büyük bir sorumluluk gerektiren göreve getirilmenin onurunu yaşadığını belirtti.
Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın da katıldığı açılış törenin ardından toplu halde kurdele kesildi. Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Avusturya Devleti tarafından bastırılan tarihte Türkiye'ye ve Avusturya ilişkilerini anlatan kitabı protokol üyelerine hediye etti.
TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da konuk dışişleri bakanına hediye takdim etti.