Van Ab Bilgi Merkezi'nden Bilgi Yarışması

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye'de bulunan 18 merkezinin bulunduğu ilde düzenlenecek olan Liseler Arası AB Bilgi Yarışması tanıtım toplantısı Van'da yapıldı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Türkiye'de bulunan 18 merkezinin bulunduğu ilde düzenlenecek olan Liseler Arası AB Bilgi Yarışması tanıtım toplantısı Van'da yapıldı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen AB Bilgi Yarışması eğitim seminerine Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, VATSO Genel Sekreteri Necdet Takva ve TEPAV AB Dış İlişkiler Direktörü Derya Sevinç katıldı. Programın açılışında konuşan Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, AB-Türkiye ilişkilerinde milli eğitim camiası olarak büyük katkı sunduklarını, öğrencilerin geleceği iyi okuması için her türlü olumlu projeye destek verdiklerini belirterek, "Bugün burada öğrencilerimizi önemli bir konuda bilgilenmek için bulunuyoruz. Van Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin başarılı olması için her türlü desteği sağlayacağız. Okullarda öğretmenlerimiz bunun gayreti içindeler. Önceki yıllarda yapılan yarışmalarda öğrencilerimiz güzel başarılar elde etmiş. Bu yıl da güzel başarılarla öğrencilerimizin ilimizi tanıtmaya devam etmesini diliyorum" dedi.
Van AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç ise, yarışmanın şartları ve teknik konular hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) AB Dış İlişkiler Direktörü Derya Sevinç de, katılımcı öğrencilere AB ve Türkiye ilişkileri, AB tarihi ve politikaları hakkında bilgiler verdi. Sevinç, önceki yıllarda güzel başarılar elde etmiş Vanlı gençlere katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.