Türban yasağını biz kaldırdık ama…

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türban yasağını biz kaldırdık ama…
 Bülent Arınç, son günlerde gündemi bir hayli meşgul eden türbanla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Arınç, geçmişte AK Parti’nin MHP’yle birlikte türban yasağını kaldırma konusunda çalışmalar yaptıklarını ancak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arıç konuşmasına şöyle devam etti:

Özgürlükleri hep birlikte gerçekleştirmeliyiz bu, hepimizin görevidir, Türkiye’de son günlerde çok önemli gelişmeler yaşanıyor… Türkiye güzelleşiyor ve demokratikleşiyor..

BDP'NİN VADİ ŞİKAYETİ...

Böyle bir şikâyet varsa hükümet olarak bunu değerlendirmeye alırız. Bu dizilerle ilgili vatandaşın şikâyette bulunduğunu biliyorum. Orada bahsi geçen dizilerden bazılarını ben de izliyorum…

Özellikle Güneydoğu'yu konu alan bir dizide halk mağdurdur. Kürt kökenli kardeşlerimizin tümünü ilgilendiren yayınlar varsa RTÜK bu konuda gereğini yapmaya hazırdır.

Biz kimseyi tahrik etme, birbirine düşman etme niyetinde değiliz. Bu konudaki şikâyetini itirazını bize RTÜK'e bildirirse bundan ayrıca mutlu oluruz.

Başını açmak laikliğe karşı olmak değildir. Ben anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bir teklif gelirse milletvekili sıfatımla bunu imzalar ve destek veririm. Başörtüsü konusunda hepimiz yıllardır mağduruz. Başbakan Erdoğan’ın “Onların yollarına güller dökeriz alkışlarız” açıklaması son derece önemli.

Umarım gelecek günler bunu gösterecektir. Ben şahsen Kılıçdaroğlu'nun da bir başkasının da ne düşündüğünü araştıracak değilim. Samimi veya suçlamak bize düşmez. İş eyleme dökülecekse bu konuda harekete geçmesi gerekenler geçmişte bu yasağı savunanlardır. Madem iş bana düştü diyenlerin çıkıp bişeyler yapması lazım. Burada liderlik ön plandadır. Liderlik artık başörtüsü yasağının ayrıntılarına girmeden model vermeden konuşulmasında fayda vardır diye düşünüyorum.

5 Kişilik bir hukuk heyetimiz vardı ben de onların içerisindeydim. Bir bayanın başını nasıl örteceğini, bizim belirlememiz kadar kepazelik olamaz. Bu çok kötü bir ayrımcılık olur. Başını açana veya kendisini bu şekilde ifade edene ne kadar saygı gösteriyorsak başını örten kadına da aynı saygıyı göstermemiz lazım. Hiçbir zaman böyle bir kategorize etmedik. Bizim önümüze böyle bir madde getirildi. Bunun kim tarafından getirildiğini de az çok tahmin ediyorsunuzdur...