Korsan Cd'leri Komşu Çilingirci Dükkanında Sakladı

İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Mülkiyet Haklar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda Çankaya semtinde bulunan bir iş yerinde korsan CD satışı yapıldığı belirlendi

İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Mülkiyet Haklar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda Çankaya semtinde bulunan bir iş yerinde korsan CD satışı yapıldığı belirlendi. Korsan CD satan iş yeri sahibinin herhangi bir baskın durumunda yakalanmamak için CD'leri komşusu olan çilingircinin iş yerinde sakladığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Mülkiyet Hakları Büro Amirliği Ekipleri Çankaya da bulunan İ.Y.'ye ait iş yerinde korsan ve bandrolsüz CD satışı yapıldığını tespit etti. Şahsın iş yerinde yapılabilecek herhangi bir denetim ve aramada yakalatmamak için korsan CD'leri komşusu olan çilingirci dükkanına bıraktığı, iş yerine gelen müşterilere buradan CD getirerek sattığı belirlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan arama kararı alınarak her iki iş yerinde de arama yapıldı. Yapılan arama
neticesinde 1 adet toplama bilgisayar kasası, korsan ve bandrolsüz 4 bin 494 adet oyun CD'si, 161 adet içeriği belli olmayan CD, 102 adet içeriği belli olmayan DVD, kopya CD yapımında kullanılan 15 adet boş CD ve 10 adet CD jelatini ile bu CD'lere ait yaklaşık 5 bin adet CD kartonet resimleri ele geçirildi.
Ekipler Karşıyaka ilçesinde de yaptıkları denetimlerde, A.A.'ya ait iş yerinden 78 adet korsan ve bandrolsüz DVD ile bu DVD'lere ait 76 adet kartonet resimleri elde etti.
3 iş yeri sahibi hakkında da gerekli yasal işlemin başlatıldığı öğrenildi.