Kadınların ürettiği mandalina şurubuna rağbet artıyor

Ermenistan'dan sonra sadece Ermeni vatandaşların yaşadığı tek köy unvanına sahip Vakıflı Köyü'nde ev hanımları ürettikleri organik ürünleri kilise bah

Ermenistan'dan sonra sadece Ermeni vatandaşların yaşadığı tek köy unvanına sahip Vakıflı Köyü'nde ev hanımları ürettikleri organik ürünleri kilise bahçesinde kurdukları stantta satmaya başladı.

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerine organik tarımla ürettikleri ürünleri satan Vakıflı Köyü sakinlerinin kuruluşunu yeni tamamladığı kadınlar kolu ceviz reçeli, mandalina şurubu, üzüm şarabı, çiçek likörü gibi ürünlerini köye gelen yerli ve yabancı turistlere satmaya başladı.

Vakıflı Köyü sakinleri arasında yer alan 18 kadının kurduğu Vakıflı Köyü kadın kolları evlerinde kendi elleriyle ürettikleri tamamen organik olan ürünlerin satışına kilisenin bahçesinde oluşturulan stantta turistlerin beğenisine sundu.

Kadın kolları üyesi Kuhar Kartun narenciye mevsiminin yaklaştığı şu günlerde gözde tatlar arasında yer alan mandalina şurubunun büyük ilgi gördüğünü söyledi. Tamamen kendi ürünleri olan bu şurubu evde kendilerinin hazırlayıp her hangi bir makineden geçirmeden ve katkı maddesi koymadan ürettiklerini ifade eden Kartun, "Bizler evlerimizde gelen misafirlerimize ikram ettiğimiz tatlıları ve şurupları şişelere koyup köyümüzü ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere satıyoruz. Böylece, köydeki eksiklikleri de gideriyoruz." dedi.

Kadın kolları üyesi Elena Çapar ise özellikle ceviz reçeli ve mandalina şurubunun köye gelen konuklardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kilise bahçesinde açtıkları standı büyütmek istediklerini de sözlerine ekleyen Çapar, "Kilisenin hemen yanında bulunan eski evin onarımı için muhtarımıza bilgi verdik. Oda, girişimlerini Hatay Valiliği nezdinde başlattı. Binanın restorasyonu tamamlanabilirse pansiyon ve teşhir mağazası olarak konuklarımızı tarihi evin bahçesinde ağırlamak istiyoruz." diye konuştu.