İsviçreli Polis Müdürü Denizli'ye Hayran Kaldı

İsviçreli Polis Müdürü Rolf Bucherger, dergide görüp ziyaret ettiği Denizli'ye hayran kaldı.

Denizli Valiliği tarafından yurt içinde kamu kurum ve kuruluşları, yabancı ülke temsilcilikleri ile yurt dışında büyükelçilik, konsolosluk ve ataşeliklere gönderilen Denizli Dergisi'ni görerek kenti ziyarete gelen İsviçre'nin Zollikon şehri Polis Müdürü Rolf Bucherger, ilk olarak Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret etti. Bucherger'e, Zollikon Belediyesi'nde tekniker olarak çalışan Denizlili gurbetçi Ercan Çetintaş ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de eşlik etti. Zollikon Polis Müdürü Rolf
Bucherger, 'Denizli Dergisi'nden gördüğü kenti çok beğendiğini ve Ercan Çetintaş'a Denizli'yi görmek istediğini ilettiğini belirterek, yapılan davet üzerine dün akşam kente geldiğini söyledi. Kendisine gösterilen misafirperverlikten çok memnun olduğunu dile getiren Bucherger, Zollikon şehrindeki üst düzey yöneticilerin de Denizli'yi çok merak ettiklerini, Zollikon'a döndükten sonra kentin güzelliklerini orada anlatacağını söyledi.
Vali Yavuz Erkmen, bu tip ilişkilerin her iki ülke insanın birbirini tanıması, geleneklerini, göreneklerini ve ekonomik yapısını öğrenmesi anlamında çok faydalı olduğunu belirterek, "Bu nedenle biz bu ziyareti önemsiyoruz. Emniyet müdürü arkadaşımız, burada emniyet teşkilatındaki arkadaşlarımızla tanışacaklar. İnsani yönden düşünüldüğünde de gelip Türk insanını tanıması, Denizli'nin yapısını tanıması, Denizli'nin üretimini, turistik değerlerini tanıması anlamında faydalı olacaktır" dedi.
Zollikon Polis Müdürü Rolf Bucherger'in Denizli tanıtım dergisinden kenti görerek beğendiğini, bu nedenle kendisini misafir ettiklerini söyleyen Erkmen, "Bizim bilindiği gibi çıkarttığımız ilimizi tanıtıcı Denizli Dergimiz var. Bunu Türkçe ve İngilizce olarak yayınlıyoruz. Bunu sadece yurtiçinde değil, yurtdışındaki Denizlili olan hemşehrilerimize, büyükelçilerimize ve ticaret ataşelerimize de gönderiyoruz. Bu dergimizi gördüğünde İngilizce olarak Denizli'nin güzelliklerini okuduğunda çok ilgisini
çekmiş. Kendisi, oranın belediye başkanı Denizli'yi tanımak istemişler. Biz de memnun olacağımızı söyledik. Öncü olarak emniyet müdürü arkadaşımız geldi. Arkasından oradaki diğer yetkililer de ilimize geleceklerdir diye düşünüyoruz" diye konuştu.
Vali Erkmen, ziyaretin anısına Polis Müdürü Rolf Bucherger'e Denizli Valiliği'ni simgeleyen plaket, flama ve çeşitli tanıtım materyalleri hediye ederken, Bucherger da Erkmen'e ilini ve ülkesini tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.