Evde bakım hizmeti verecek eleman bulunamıyor

Bursa Mavi Danışmanlık Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Deniz Özkartal, evde bakım hizmeti talebini karşılayacak iş gücünü bulamadıklarını söyledi.

E

Bursa Mavi Danışmanlık Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Deniz Özkartal, evde bakım hizmeti talebini karşılayacak iş gücünü bulamadıklarını söyledi.

Ekonomik şartlar ve değişen aile yapılarıyla birlikte çalışan anne sayısının artması buna paralel olarak da çocuk, hasta ve yaşlı bakıcısı ile ev işlerini yapacak eleman ihtiyacı her geçen gün artıyor. Yeni gelişen bu sektörde ise nitelikli eleman problemi yaşanıyor. Evde bakım hizmetlerinin Türkiye'de tam anlamıyla iş alanı olarak görülmediğini vurgulayan Mavi Danışmanlık Evde Bakım Hizmetleri Sorumlusu Deniz Özkartal, "Evde bakım hizmetlerinde hizmet alımı noktasında yoğun talepler alıyoruz. Ancak talepleri karşılayacak nitelikli eleman bulma noktasında zorluk yaşıyoruz." dedi.

Nitelikli hizmet vermeyen danışmanlık firmalarının sektörde hizmet kalitesini düşürdüğüne işaret eden Özkartal, iş arayanları iş ve işçi bulma kurumuna bağlı, yasal olan firmalardan istihdam edilme talebinde bulunmaları noktasında uyardı.

"KARİYER YAPMAK MÜMKÜN"

Sektörde 12 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve Bursa'nın bu anlamda ilk danışmanlık firması olduklarının altını çizen Özkartal, portföylerine nitelikli elemanlar katmak istediklerini belirterek, "Sektörde çalışmak isteyenlere asgari ücretin çok üzerinde dolgun bir ücret, saygın bir aile yanında çalışma ve sürekli iş garantisi gibi imkânlar sunuyoruz. Eleman seçiminde gösterdiğimiz önemi aile seçimlerinde de gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Çocuk bakıcılığı alanında mesleğe duyulan saygıyı nitelikli elemanları sayesinde artırdıklarına dikkat çeken Deniz Özkartal, "Hedefimiz portföyümüzde bulunan her meslek grubunda olduğu gibi çocuk bakıcısı olarak çalışanların da sigorta, iş kazası, tazminat gibi çalışma ve sosyal güvenlik haklarına sahip olmalarını sağlayıp, bunu meslek haline getirmek. Bu alanda kariyer yapan elemanlarımız dahi var." şeklinde konuştu.

İş arayan herkesten iş bulma karşılığında ücret almadıklarını bildiren Özkartal, sektörde çalışmak isteyenlerin bilgilerini kendilerine ulaştırmalarının yeterli olacağını ve işe yerleştirme sonrasında taraflara ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini de sözlerine ekledi.