Şahin, Ahıska Türkleri Milli Merkezi Başkanı Ziyaeddin Kasanov kabul etti

Resmi ziyaret için Kazakistan'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi( TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski başkent Almatı'daki temaslarına başladı. Şah

Resmi ziyaret için Kazakistan'a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi( TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, eski başkent Almatı'daki temaslarına başladı. Şahin ilk olarak Ankara Oteli'nde Ahıska Türkleri Milli Merkezi Başkanı Ziyaeddin Kasanov'u kabul etti. TBMM Başkanı Şahin Kasanov'dan Kazakistan'da yaşayan Ahıskalıların sorunlarını dinledi. Şahin görüşmede Ahıska Türklerinin kendi vatanlarında yaşamak istediklerini belirtti. Türkiye olarak ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade eden Şahin, Ahıska Türklerinin geçmişte büyük sıkıntılar ve acılar yaşadığına dikkat çekti.

Kazakistan'da 200 bine yakın Ahıskalı Türk vatandaşının yaşadığını ifade eden Meclis Başkanı Şahin, sorunları çözme noktasında Türk halkının her zaman Ahıskalı kardeşlerinin yanında olduğunu dile getirdi.

Gürcistan Parlamentosu'nda isteyen Ahıskalıların vatanlarına dönmesi noktasında bir takım düzenlemeler yapılarak yasalar çıktığını belirten Şahin, Ahıska Türklerinin ne düşündüklerinin önemli olduğunu ama hiç kimsenin zorla bir yerde yaşamaya mecbur edilemeyeceğini vurguladı.

Ahıska Türklerinin Kazakistan'da yaşamaktan son derece memnun olduğunu belirten Kasanov ise şuana kadar Gürcistan'a dönen 3 bin kadar Ahıskalının olduğunu ama, bu insanların zor şartlar altında yaşadıklarına dikkat çekti.

Göç eden Ahıskalıların ayrı ayrı yerlerde yaşadıklarını ve bu durumun yaşamı daha da zorlaştırdığını ifade eden Kasanov, Gürcistan'a göç eden Ahıska Türklerinin bir arada toplanması gerektiğini ifade ederek Türkiye'den yardım istedi.

Meclis Başkanı M. Ali Şahin, yarın da Kazakistan Türk İşadamları Derneği (KATİAD) tarafından organize edilecek kahvaltıda Türk işadamları ile bir araya gelecek.