Erzurum Akut, Tarihi Topyolunda Yürüyüş Düzenliyor

Erzurum tarihi Topyolunda 96 yıl aradan sonra Erzurum Arama Kurtarma Timi (AKUT) ekibi tarafından 16 Ekim'de yürüyüş düzenlenecek.

Erzurum Akut, Tarihi Topyolunda Yürüyüş Düzenliyor
Tarihte önemi olan ve ilk seferini 1514 Yavuz Sultan Selim Han tarafından Çaldıran seferi sırasında yürünen Topyolu, daha sonra 9. Kolordu tarafından 1914 yılında Sarıkamış harekatı sırasında yürünen yolda şimdi AKUT gönüllüleri yürüyüş ve kamp yapacak.
Türkiye geneli AKUT merkezinin desteği ile Erzurum Bölge AKUT tarafından düzenlenen yürüyüşe, emekli general ve askerler, ER-VAK, Sarıkamış Dayanışma Grubu, Baldızlılar Derneği, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, Erzurum İl İzci Kurulu destek ve katılımı ile beraber halkında katılacağı yürüyüş 16 Ekim'de başlayıp 5 gün sürecek. Tarihi Topyolunda ki yürüyüş hakkında bilgi veren Erzurum AKUT Başkan Yardımcısı Çetin Şengül, yürüyüşün Narman Toygalı köyünde başlayıp Şenkaya'nın Baldız köyünde son bulacağını söyledi.
Doğudaki 26 AKUT bölgelerinin desteği ile bu yürüyüş gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Şengül, "96 yıl sonra bu yolu yeniden yürüyüp, geceleri de dağda kamp yaparak geçireceğiz. Bu yolu yürümemizdeki en büyük amaç, tarihi Topyolunda ki mezarlık ve şehitliklere ulaşarak gelecek nesillere şanlı sayfalarımızı göstermektir. Böylece 96 yıl önce atalarımızın buralarda neler yaşadığını bir nebzede olsa anlayabiliriz belki. Yani hem kurum ve kuruluşlar olarak hem de halk olarak tarihi bir yürüyüşte buluşacağız. " dedi.