CHP'li Ersin: Avcı'nın anlattıklarından dehşete düştük'

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Hanefi Avcı ile 1 saat 40 dakika görüştük. Bizler özellikle emniyeti içinde cemaat örgütlenmesinin olduğunu biliyorduk ancak anlatılanlardan sonra dehşete düştüğümüzü söyleyebiliriz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Hanefi Avcı ile 1 saat 40 dakika görüştük. Bizler özellikle emniyeti içinde cemaat örgütlenmesinin olduğunu biliyorduk ancak anlatılanlardan sonra dehşete düştüğümüzü söyleyebiliriz" dedi. CHP heyeti geçtiğimiz hafta tutuklanan Eskişehir Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'yı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

CHP'liler saat 11.00 sıralarında cezaevine girdi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin yaptığı açıklamada, "Hanefi Avcı ile 1 saat 40 dakika görüştük. Bizler özellikle emniyeti içinde cemaat örgütlenmesinin  olduğunu biliyorduk ancak anlatılanlardan sonra dehşete düştüğümüzü söyleyebiliriz. İstihbarat ve KOM şubesi yasaların ve devletin kontrolü dışındadır" diye konuştu.

CHP İstanbul Çetin Soysal ise "Bir örgütlenme var, bu örgütlenmelerde imamlar sorumlu. Burada gördüğümüz manzara dehşet verici. Türkiye'de bir korku imparatorluğu yaratıldığını söylüyorduk bunun nereden geldiğini tespit ettik"dedi.

CHP'li grupta Ahmet Ersin, Malik Ejder Özdemir, Çetin Soysal ve Ali Rıza Ertemür yer aldı.

Heyet, görüşme izni çıkması için Adalet Bakanlığı'na yazıyla başvurmuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in akşam saatlerinde Ahmet Ersin'i aradığı, "Arkadaşlarla görüşeceğim ama siz de sürmekte olan davayı etkileyecek açıklamalardan kaçının" dediği öğrenilmişti.

Haberal'a da ziyaret

Bu arada, CHP milletvekilleri Ergenekon soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ancak rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede tedavisine devam edilen Mehmet Haberal'ı da ziyaret etti.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Haberal'ı ziyarete CHP milletvekilleri Çetin Soysal, Ahmet Ersin, Malik Ejder Özdemir ve Ali Rıza Ertemur geldi.